söndag 1 januari 2012

Årets första inlägg

God morgon! Vad bra det gick igår kväll! Vi kom till festen vid femtiden och åkte hem halv ett. Det innebär sju och en halv timme och under alla de timmarna lekte August och de andra barnen non stop utan minsta bråk eller tårar - helt otroligt! Det var sex stycken "stora" barn (mellan nio och 14 år) och de gjorde ju inte så mycket väsen av sig, men de hjälpte till att leka med de mindre barnen lite till och från. Sedan var det fyra småkillar mellan fyra och sju år och tre småtjejer; Irma och Maja som är jämngamla och så en tjej som är lite äldre. En familj var sjuka så vi var några färre än planerat. Jag trodde inte August skulle orka vara vaken för vi hade inte fått honom att sova något på dagen men det var inga problem. Han var dock lite blek om nosen sista timmen men han ville så gärna vara uppe länge. När vi åkte hem utbrast han lyckligt: "Nu har jag varit vaken längre än någonsin!".

Irma bäddade vi ner med fårskinn och filtar i vagnen vid åttatiden och sedan fick hon stå och sova i familjens inglasade uterum, där var det lite varmare än ute - bara ett par minusgrader tror jag. Vi satt i vardagsrummet precis innanför och hade koll på vagnen och så hade vi babyvakten. Hon sov jätteskönt där ute, faktiskt så lugnt att jag gick ut ett par gånger och kollade så hon andades... Hon vaknade inte av raketer eller någonting, inte förrän vi lyfte in henne i bilen vaknade hon. När vi kom hem fick hon lite mer välling och somnade sedan genast om, så smidigt hade jag inte kunnat drömma om att det skulle gå. Hon sov sedan till åtta i morse, helt OK. Nu sitter vi i sovrummet och försöker hindra lillasyster från att gå och banka på Augusts dörr och väcka sin älskade "A-a". Det vore skönt om han fick sova till tio åtminstone, han somnade ju inte förrän klockan ett.

Vi stod för förrätten igår och det blev bra. Det blev bacconinlindad sparris på ruccolabädd med parmesan, körsbärstomater, krutonger och en balsamicokräm med citron. Alla verkade gilla det, till och med de flesta stora barnen. De små barnen som ville fick rostade brödhjärtan istället för sparris. Inte för att jag är så mycket för att skilja på barn- och vuxenmat, men vid sådana här tillfällen tycker jag nog att det är viktigare att alla är nöjda än att barnen ska smaka på allt.

Idag blir en riktigt lugn dag. Vi ska städa och fixa lite här hemma och jag tänkte försöka få till en långpromenad. I övrigt får dagsformen styra. Barnens dagsform tänker jag då mest på, att jag har sovit dåligt och bara fått till tre-fyra timmars sömn tar nog inte de så mycket hänsyn till...

1 kommentar:

Pernilla sa...

God forsättning, hoppas att ni får ett bra 2012!
Kram