fredag 16 september 2011

Fredag!

Jätteskönt med helg! Dagarna går rasande fort och ibland är livet roligt och ibland lite tyngre. Dock finns det alltid guldkorn, både människor och händelser. Guldkorn att spara i hjärtat, för det gör jag. En kram när det behövs som bäst, ett hjärtemail, fina vänner, härliga kollegor, trevliga tågresor, gulliga patienter, ett hus som är hemma, två fina barn och så världens finaste sambo som fyller år imorgon. Det gäller att komma ihåg allt det fina när man är mitt i allt med snoriga barn, massor av vikarier på förskolan, för lite tid och för mycket att göra på jobbet, för lite sömn, för mycket tvätt och för mycket sand på golvet i hallen. När klockan ringer kvart i sex på morgonen, när det blåser halv storm, när vällingflaskan välter i micron och rinner ner in i ugnen under och in i kökslådorna under det, när jag är så trött att jag inte ens orkar träna (och då är det illa), när folk kör som dårar på små vägar i vårt villaområde, när det ligger hundbajs på gångbanan, när jag har en sorts rakhyvel och en annan sorts rakblad så att jag i all evighet får fortsätta att liksom skrapa bort håret från benen eftersom det inte alls finns någon skärpa kvar i rakbladet som sitter på hyveln.

Det är då och verkligen då som jag ska plocka fram alla de där små guldkornen. Jag kan till exempel titta på en festinbjudan som jag fick idag, den låg på mitt skrivbord på jobbet efter lunch. Det är en inbjudan till TREathlon där jag (som fyllt 30) min chef (som fyllt 40) och en före detta kollega (som fyllt 50, måste det väl vara?) ska firas. Jag blev jätteglad, det ska bli kul! Dock blir jag en aning nervös, vi förväntas ha sportiga kläder på oss, träna in "En blomstertid" samt ha med baddräkt...

En annan sak som jag funderar på är uppdelningen av "låtar på hjärnan" i den här familjen. Jag nynnar (till förbannelse) signaturmelodier till barnprogram (Stig upp Florries drakar, stig upp!), medan August sjunger Veronica Maggio (Vi kommer alltid ha Paris, den här staden äger vi...)

Nu ska jag gå och lägga mig så jag orkar läsa mer än två minuter innan ögonen faller ihop.Trevlig helg på er!

1 kommentar:

Maria sa...

"Teranadonmamman var en kvinna så stor, hon sa vi är din familj och jag är din mor. Du är inte så lik oss men strunt i alla normer, alla dinosaurier har olika former. Kom nu Dino du är en på miljonen, nu köper vi biljett på dinosauriestationen...."