tisdag 1 mars 2011

Husägare!

Idag har vi skrivit på alla papper och fått nycklarna till vårt nya hus, så nu är vi husägare. Eller det var dagens första överdrift eftersom banken äger hela huset just nu och fortfarande kommer att äga större delen av det även när vår fastighet så småningom är såld och topplånen lösta. Men, men, det är vi som ska bo där. Jag åkte förbi och tog en bild i dagsljus, sedan gick jag dit en sväng nu ikväll för att fota lite inomhus. Där har vi dagens andra överdrift, den stod Rickard för när han sa att det fanns lysen i de flesta rummen. Tur att jag hade med mig ficklampa för när jag kom dit visade det sig att "de flesta rummen" inte innefattade sovrummen och vardagsrummet, vilket innebar att det fanns lyse i köket och hallen...


Så här ser huset med tillhörande rishög till trädgård ut. Huset får se ut så ett år till, nästa vår ska det upp ny panel och då blir allt det bruna vitt och allt det blåa grått (som vi känner nu i alla fall). Nytt staket ska byggas så fort snön försvinner, så att August kan vara ute och leka.

 En bild från vårt sovrum. Eftersom vi fullkomligen älskar kombinationen lila taklist och oranga väggar så ska vi behålla det som det är... Eller inte...

 Den här bilden säger det mesta om skicket i huset - det kan inte kallas välskött i alla fall.

 Men om taket är mögligt och det regnar in i garaget så kan man ju alltid slänga upp ett nytt kök... Som två år senare har fläckar på hela bänkskivorna, slitna hörn på köksluckorna och stora repor på köksfläkten. Det ser ju helt OK ut på bild, men inte lika bra ut i verkligheten. Luckorna ska lackas om alternativt bytas ut - beroende på hur stor prisskillnaden blir. De ska bli ljust grå och allra helst vill jag ha pärlspontsluckor.

3 kommentarer:

mamma sa...

det blir säkert bra när ni har fått lägga era händer på detta hus. Det är bra planering på huset och resulatet i er "gamla" lägenhet är ju verkligen fint!
Kram

Isa sa...

Vad spännande!

Anna sa...

Ni kommer få så fint :) Spännande!
Kram Anna