tisdag 9 november 2010

En sak till

Som om det inte räckte med snuva, frustration över att inte kunna förflytta sig, blyghet, klängighet och tänder som gör ont och som inte kommer fram, nu har lillskruttan fått ögoninflammation också. Stackars tjejen, men idag har ändå varit på ganska bra humör. Det var lite pinsamt eftersom ögoninflammationen inte visade sig förrän vi kom fram till syskonsången och det kändes som att vi kanske borde varit hemma. Men å andra sidan så smittar det ju bara vid kontakt och eftersom hon är så stillsam så är det ju inte så svårt att begränsa det hon tar på.

Vi hade i alla fall jättemysigt på sången idag, vi var alla på bra humör och hade haft en bra morgon innan. Det var lugnt och mysigt så det blev en jätteskön förmiddag! Innan sången blev det som vanligt en sovpromenad med syskonvagnen så att Irma skulle vara lite skapligt pigg. August tycker att de där promenaderna är ganska mysiga, han får ett jordgubbs-Extra (tuggummi) och så sitter han i vagnen och pratar med mig om vuxna saker och känner sig lite stor. Innan Irma somnar brukar han sitta och nynna för henne. Idag var det dock lite svårt att höra vad han sa eftersom det blåste storm ute, vi kände oss ganska tappra och lite som Barnen från Frostmofjället när vi anlände, rödblommiga och vindpinade, till sången efter en promenad runt Laggarhult. Jag vet inte riktigt hur jag ska göra med syskonvagnen. Den är ju så bra att ha när vi ska gå lite längre, men det är bara liggdelen som går att ha vänd mot den som kör och jag tycker att Irma är för liten för att sitta framåtvänd. Än så länge har vi löst det så att när hon inte sover så får hon sitta upp i liggdelen och när hon sover så ligger hon ner. Men hon är snart tio månader och även om hon är liten så börjar liggdelen verkligen vara i minsta laget - när hon dessutom har overall på sig så ligger hon stadigt... Men vi går ju oftast inte med syskonvagnen på stan och andra ställen där det är massor av intryck så hon kanske kan börja sitta lite framåt ibland, då har hon ju sällskap av August också.

Nu ikväll har vi varit på föräldramöte på förskolan, det var trevligt. Vi ville gärna gå båda två och min mamma skulle komma och vara barnvakt, men tyvärr blev hon sjuk på eftermiddagen. Efter att med kort varsel försökt med min lillebror (skulle träna), hans tjej (skulle sköta sina hästar), min storebror (skulle jobba), vår kompis/barnvakt Elin (skulle plugga), min kompis Martina (skulle träna), Augusts farmor (jobbade), Augusts morfar (skulle träna) och Augusts farfar (skulle byta till vinterdäck på bilen - inte en dag för sent eftersom det är en dm snö...) så fick vi till sist tag på Rickards syster, sedan hade vi inga fler förslag på folk som August känner tillräckligt bra för att kunna lämnas med utan längre "invänjning". En av oss hade ju kunnat stanna hemma så klart, men det är kul att kunna gå båda två. Irma fick lov att följa med, det hade aldrig gått att lämna henne eftersom hon skriker så fort jag försvinner utom synhåll (fast om min mamma hade kommit så hade vi tänkt att prova låta Irma vara hemma). August hade i alla fall haft jättemysigt med Johanna och Irma skötte sig jättebra (även om hon gärna hade varit ordförande på mötet) trots att vi kom hem långt efter läggningstid. Vi fick se ganska mycket film på barnen och det är ju roligt att se hur det går till på dagarna, när vi föräldrar inte är med.

1 kommentar:

Anonym sa...

usch, stackars lilla tjejen, hoppas ögoninflammationen försvinner fort. Låter som en bra förmiddag. :)
Ja, vi tycker också att det är roligt att gå båda två. det är dags för föräldramöte här också snart.
Ha det fint och tack för ditt stöd. :) Varm kram från Ulrika.