tisdag 26 januari 2010

Funderingar

Augusts funderingar fortsätter:

"Mamma, kan verkligen isbjörnar hoppa ner i vattnet och fånga RIKTIGA fiskar? Jag trodde inte att de kunde det."

Sedan kröp det fram att han nog var lite rädd för att det skulle komma isbjörnar till vår sommarstuga eftersom det finns fiskar i vattnet där, så vi fick ta en ny diskussion om var olika djur bor. Vilket så klart inte är det lättaste att hänga med på när man inte har en aning om hur stor världen är. Men vi brukar köra med att lejon, isbjörnar och krokodiler bara finns i djurparken eller så långt bort att man måste flyga flygplan och det verkar funka.

"Mamma, kan lejon tycka om att äta pepparkakor ibland?"

Och för att byta ämne så kan jag konstatera att enligt SCB:s namnstatistik 2009 så finns "vårt" flicknamn inte med på topp 100-listan och det är rätt bra tycker jag. Pojknamnet finns med, men i alla fall inte på topp 10. Jag är dock lite förundrad över att inte Melvin, Alvin, Edvin och Isac låg högre på listan, men det kanske bara är i Katrineholm med omnejd som alla småkillar heter det?

Kan också konstatera att jag som gravid i vecka 39 har ett BMI på prick 25 vilket innebär att jag inte ens med stor mage räknas som överviktig, det är ju bra... Frånsett att man såklart inte kan räkna ut ett relevant BMI på en gravid kvinna på det sättet, det är bara det att jag som sagt har lite för mycket tid att grubbla på "väsentligheter"...

Inga kommentarer: