tisdag 30 december 2008

Gullungen!

Det är så himla roligt med August, han lär sig nya saker hela tiden. Nya ord ploppar fram varje dag och han tänker ut så mycket saker hela tiden. Mycket av det är ju bus och det är svårt att låta bli att skratta åt honom, även när han gör saker som han inte får.
Han vill gärna ge order också, till exempel så klappar han ofta på soffan eller stolen bredvid sig och säger "Sitta!".

Något som har blivit väldigt roligt är att gömma sig och krypa in i trånga utrymmen. Garderober, hörn bakom soffor, utrymmen mellan möbler och element - allt ska utforskas. Han gillar också att hoppa fram och säga "Bu!"

Några andra nya ord är:


  • Hatte (vatten)

  • Gäska (väska)

  • Ange (vagnen)

  • Ocka (docka)

  • Acka (macka)

Det finns så klart många fler, men jag kommer inte på något just nu.

Han är väldigt ordningsam och lägger alla kläder han kan få tag på i tvättkorgen, tyvärr är inte alla kläder som hamnar där smutsiga. Hans dammsugarfobi har nu bytts till dammsugarmani, han vill ha fram dammsugaren hela tiden. Om man däremot slår igång dammsugaren så ställer han sig i säkerhet i något hörn. Vissa små detaljer är han väldigt noga med. Om man till exempel har duschat honom och sedan lägger duschslangen på blandaren så blir han irriterad, man måste sätta upp den på hängaren.

Han gillar att leka med bilar och traktorer och han har börjat att lägga pussel ganska mycket, det är han jättebra på!

Tur att jag ska vara ledig ett tag nu så att jag kan vara hemma och observera min underbara unge!

1 kommentar:

Anonym sa...

Alwin är också så där noga med hur saker går till! Vi kallar honom för vår lilla "kontrollant" när han står bredvid med händerna på ryggen och ser på det man gör :) Värst är det för stackars Jörgen som blir noga kontrollerad (och tillrättavisad) om någonting sker i en annan ordning eller annorlunda mot hur det brukar vara när Alwin och jag är ensamma :)