fredag 17 oktober 2008

TGIF!!!!!!

Igen, tänk att veckan tar slut varje fredag - det kan man inte tro kvart i sju på måndagsmorgonen.

Datorn är skitseg, hur kunde Rickard få för sig att lägga in någon slags virussökning som uppdaterar sig varje fredagkväll? Hade det inte varit bättre typ en tisdagförmiddag eller något?

Idag har jag och August myskväll, Rickard är och bowlar med jobbet. Fast August sover ju nu så jag har myskväll själv. Jag, Anders, Andreas, Laila, Jidhe och 10 idoler. Lagom avancerat.

Vi var och badade innan vi lämnade kvar Rickard i Duveholmshallen, så August var lagom trött när vi kom hem. Han ville absolut inte sitta på sin egen stol, men han satt så fint på en "stor" stol och lassade in pannkaka, keso och blomkål. Nästan ingenting spillde han, mammas lilla gosunge!

Han är så gullig, nya saker lär han sig hela tiden. Hans nya grej kan han absolut inte ha lärt sig av mig, jag pratar ju aldrig i telefonen... I alla fall, han tar en leksakstelefon, miniräknare eller annat telefonaktigt, klämmer fast den mellan örat och axeln och så går han runt och fixar med annat samtidigt som han säger "Hajjå, hajjå". Hur gulligt som helst, men jag kanske är en dålig förebild. Och så brukar ju jag inte säga "Hallå" så jätteofta i telefon, så det vet jag inte var han har fått ifrån.

Pappa upp i dagen är han också. Han har en liten verktygslåda i plast och verktygen använder han flitigt. Populärast är skruvmejseln, han står ofta och meckar med skruvarna på spjälsängen. han skruvar ju inte var som helst, det måste finnas en synlig skruv eller mutter för att han ska skruva.

Idag hade jag fredgsfikat på jobbet. Hade faktiskt varit lite nervös innan, det gäller ju att bjuda på bra saker och framför allt att det räcker till. Sjukgymnaster och dietister är ett hungrigt släkte (arbetsterapeuterna har eget fredagsfika). Fredagsfikat på mitt jobb är inte några bullar eller muffins utan mer som en hel hotellfrukost så det är lite som ska planeras. Men det blev lyckat tror jag, och brödet som August och Rickard bakade igår kväll fick mycket beröm. Faktum är att de kunde få personligt beröm, för de kom förbi och fikade med oss. Det tyckte alla var mysigt, fast August blev ju rätt så blyg. Nu är i alla fall min insats gjord för den här gången, nu ska jag inte ha fikat förrän i mars igen. Om jag är kvar då, men det lät faktiskt som att vi vikarier skulle kunna få förlängt - hoppas!

Godisfredag börjar nu! (fast jag tjuvstartade redan vid lunch...)

Och Inga-Lill: det blev ingen kamera idag - men det hände inte något speciellt heller. Får bli en annan gång. Kanske på torsdag när vi ska ha "Vattenkul med Anna och Annika" i bassängen på lunchen...

1 kommentar:

Anonym sa...

Vilket ambitöst (hur stavas det?) fredagsfika. Påminner om föräldrargruppen som slutade med middag med dans, utan barn över huvud taget! :o)
På vårt jobb är det mjukemacka och ost, en ring paprika om det är lyx!
Hoppas ni får en mysig helg!
Kram