måndag 20 oktober 2008

Lång inlägg

Jag undrar lite över en sak. Det är väldigt många som i sina bloggar endast benämner sin partner med en bokstav, till exempel som om jag skulle skriva R om Rickard. Det kan jag ju förstå, det blir ju lite mer anonymt så. Men varför skriver man ut hela barnens namn då? Kör man inte samma stuk rakt över? Eller tänker man liksom att det är lättare att identifiera familjen med de vuxnas namn? Eller är det bara ”en grej”? Det här är liksom bara en fråga (eller ja, flera frågor om man ska vara noga), ingen kritik eller så. Men jag har funderat på det ett litet tag faktiskt. Kanske kan få svar av någon så slipper jag ligga sömnlös?

Jag måste hitta lite fler roliga bloggar att följa. Eller, måste och måste, jag skulle nog snarare behöva dra ner på min datatid (det måste väl ge minus på min höga ålder på testet?), men det är roligt att läsa bloggar och jag behöver fler som skriver lite oftare i sina bloggar.

Igår var det min sista tävling för säsongen. Det var Höstmilen som går i Åby utanför Norrköping, skönt att slippa åka så långt. Vi behövde inte gå upp så himla tidigt heller och det är ju alltid skönt. August och Rickard skjutsade mig till starten vid Sörsjön och stannade där en stund eftersom det fanns en rolig lekplats vid campingen där. En halvtimme innan starten åkte de till målet, som var beläget vid Lillsjön, 11 km söderut. Lillsjön var också både start- och målplats för alla barn- och ungdomsklasser samt motionsklassen så där fanns det lite att titta på medan de väntade på mig.

Jag hade varit förkyld några dagar och ett par km in i tävlingen kände jag att jag nog inte var riktigt så frisk som jag trodde. Det var nog ingen fara att ställa upp, jag var liksom inte sjuk, men lite snuvig och hostig. Det var rätt så jobbigt, men banan är tuff så jag hade nog varit trött även utan snuva. Till slut blev jag 3:a (av 99 damer) men jag hade väl ingen supertid. I pris fick jag en funktionströja, en träbricka och en vattenflaska (ett mycket ovanligt pris, jag har nog vunnit minst 10 vattenflaskor...) och det var väl helt OK. Hon som kom 2:a fick en yxa! Nog för att jag varit med om märkliga priser, men yxan tog nog över förstaplatsen...

Jag får väl lov att vara skapligt nöjd med min säsong. Det blev lite färre tävlingar än vanligt, men nu är jag ju småbarnsmamma så det har känts lagom. Jag har gjort 13 tävlingar och persat på alla utom de två första.

Det var skönt att komma hem tidigt och efter en lite försenad lunch gick Rickard in för renoveringen medan jag och August gick ut i trädgården. Det var strålande väder och en riktigt härlig höstdag och vi krattade en massa löv. Förut har jag alltid tyckt att det verkar så osmart att kratta innan alla löven ramlat ner. Fast förra året gjorde vi det, väntade alltså, och då hann det regna en massa på löven också. Det var jättetungt att kratta upp löven då! Därför ändrade jag taktik nu och det var mycket roligare att kratta lätta, prassliga löv. August har fått en egen kratta och hjälpte till lite grand, men han tyckte att det var roligast att kratta ut löven från högarna. Det gjorde inte så mycket, han hade ju kul i alla fall.

Vi var ute i över två timmar och August sysselsatte sig jättebra hela tiden! Han fixade i sandlådan, körde sin gräsklippare, lekte med bilar, åt äpplen och vindruvor och så hjälpte han till att lägga löven i säckar. Vi hade jätteroligt! När man jobbat hårt måste man ju få en belöning, så innan vi gick in lekte vi en stund i lekparken som finns på granngården.

Dagen avslutades med pizza framför TV:n, mysigt!

Idag är det måndag igen och dagen har varit helt OK. Nu ikväll simtränade jag och bastun efteråt var det bästa!

6 kommentarer:

Anonym sa...

Ha ha, jag känner mig träffad när det gäller att kalla folk bara för initialer i bloggen och jag är fruktansvärt inkonsekvent. Det började med att jag skulle vara lite lagom opersonlig, men sen skrev jag i alla fall ut en del namn och heter bloggen pojkarna.hogbacke är det svårt att vara så anonym. MEN...däremot när det gäller kompisar, släkt och så, försöker jag att inte lämna ut för mycket detaljer. De ska ju inte behöva sluta umgås med mig bara för att inte riskera att hamna med bild och namn på Internet.

Hörde att R och A ska komma och hälsa på N, T och A imorgon. Kul att hemmapapporna umgås. Men hinner de ha maten klar tills vi arbetarmammor kommer hem, tror du? ;-)

Kram Helena

Anonym sa...

Tack så jättemycket. :)
Grattis till din fina sesong, det har du ju gjort kanon!
Låter som ni hade en supermysig dag igår. Härligt med sånna vackra höstdagar!
Godnattkram från Ulrika.

Anonym sa...

Jag skriver Alwins hela namn för att han är en central person i bloggen, medan J (Jörgen) inte är det ;)

Anonym sa...

Jag kan bara prata för mig själv och för mig är det bara för att jag är lat och inte orkar skriva hela namnet på alla. Som "D" tex. Alla vet vem han är nu och det är ok för honom. Han är ju lika stolt över barnen som jag är. När det sen gäller kompisar osv skriver jag bara en bokstav eftersom dom inte valt att vara en del av bloggen. Det har "D" iofs inte heller gjort, eftersom det är min blogg. Men det är ok för honom iallafall. Lika som att jag inte lägger in bilder på andras barn utan att fråga först. Säger nån nej så är det helt ok, det förstår jag.

Kram

Anonym sa...

Hej Marie!
Sandra från jobbet här (studenten)! Har varit inne ett par gånger och kikat, men så kom jag ju på att jag kanske skulle säga att jag varit inne också!
Vi ses imorgon!

Myran sa...

tittade förbi..
känner mej träffad på det du skriver om jag nämner inte mitt eller min mans namn i bloggen men flickorna är med, både namn och bild..Varför?? det har bara blivit så..det är ju dom man är stoltast över att man har..