söndag 14 september 2008

Liten gullunge!

August blir bara roligare och mysigare för varje dag som går. Han snappar upp nya saker hela tiden och är så himla medveten om allt som händer. Hans favoritsysselsättning just nu är att stå i köksfönstret (alltså, han står ju inte i fönstret utan på en stol framför) och titta ut. Lastbilar, hundar, mopeder och cyklar står i högst i kurs, vanliga bilar är inte lika spännande. Han kan stå och titta hur länge som helst, det är bara det att vi inte har lika stort tålamod och han måste vaktas – annars klättrar han upp på köksbordet eller ramlar ner på golvet. Klinkersgolv i kök är inte barnvänligt...


Lika roligt som fönstertittande är att titta på lastbilar och bussar när vi är ute med vagnen. När han ser en lastbil eller annat stort fordon blir han helt galen, han sparkar med benen, viftar med armarna och tjuter av glädje. Han pekar och visar och ju större lastbilar desto bättre. För hans del ska vi helst gå längs genomfartsleden när vi ska gå till eller från stan, undrar hur hälsosamt det är?


Han klättrar på allt; stolar, pallar, soffor och sin Bobbycar. När vi inte vill att han ska komma upp i soffan (för att vi inte vill att han ska ramla ner) tar vi bara på honom ett par av hans stuprörsjeans, de är lite tighta så då kommer han inte upp. Hyggliga föräldrar va?
Vi har köpt ett städset åt honom eftersom han tycker att det är så kul att städa. Så nu går han omkring och sopar och ”moppar” hela lägenheten. Moppen skräpar mest ner eftersom den tappar snören överallt, men August tycker att det är kul. Tyvärr städar han inte bara på golvet, han har även kommit på att man kan städa ner böcker ur bokhyllan och sopa ner andra saker som man inte når till när man är 78 cm lång. Kul med kreativa barn...


Så gosig som han är nu har han aldrig varit. Han pussas och kramas och tjuter av skratt när vi gnuggar näsa. Ibland dansar vi till Celine Dion-ballader, då lutar han huvudet mot min axel och slappnar av totalt – jättemysigt!
Han har länge gillat knappar, men nu har han verkligen fått kläm på det där med att det händer saker när man trycker på knapparna – förut var det mest en slump om han tände en lampa. Nu sätter han igång allt möjligt här hemma, men som tur är sitter knapparna till spisen uppe på hällen så de kommer han inte åt.


Nu börjar han komma igång och säga lite ord också. Han kan säga mamma, pappa, titta, tutte, bovva (blomma), aahh (varmt) och ibland säger han nästan klocka och vatten. Han förstår hur många ord som helst och gillar att få små uppdrag där han ska hämta något eller lägga tillbaka saker på sin plats.

Han är verkligen världens go'aste unge!

1 kommentar:

Anonym sa...

Jag håller med om att han är världens goaste unge. Vi är glada att vi får "låna" honom ibland. Kram mamma