söndag 15 december 2013

Julfest i simhallen

Nu är jag helt slut efter en eftermiddag och kväll i simhallen, där det vankades Luciafirande, Morgondagartävling och familjebad. Klubben fyller 90 år i år och eftersom festen som hölls för någon månad sedan var för vuxna medlemmar så var det idag extraöppet för fritt bad för alla barn med familjer. Först var det Luciatåg, ett väldigt fint sådant. August och Irma var med, men de syns inte så bra på bilderna. De står bredvid Lucian i pepparkakskläder. 
Därefter var det dags för Morgondagartävlingar och idag stod ryggsim och crawl på schemat. Det var en mycket nervös liten sexåring som till och med fällde ett par tårar innan start, men en väldigt glad och stolt kille som kom upp ur vattnet efter sina lopp. 
Sedan badade vi oss trötta(re) och alla barn hade ju såklart hur kul som helst när de fick härja runt med sina kompisar. 

Nu sover barnen sött, på en varsin madrass på vårt sovrumsgolv eftersom det verkade för tråkigt och enkelt att bara gå och lägga sig i sin egen säng. Irma sover för första gången utan napp! Ja, jag vet att hon är nästan fyra år, men med två föräldrar och en storebror som alla varit äldre än fyra år innan nappen försvunnit så har vi inte haft någon brådska. Hon har verkligen behövt sin napp och stora hinner de vara så många år ändå så vi har inte skyndat på med något av barnen med "storbarnsgrejor" som till exempel att inte sova middag eller att sluta med napp, blöjaoch välling. Det är ju skönt om de får vara små tycker jag, det är så mycket krav hela livet sedan i alla fall.

Inga kommentarer: