måndag 29 november 2010

Knatten

August har börjat kalla Irma för "Knatten", det låter hur gulligt som helst! Knatten har varit på 10-månaderskoll idag, det gick inte så bra. Hon kunde inte pincettgreppet, inte klappa händerna eller slå ihop två klossar och hon tar sig inte framåt. Hon kan inte ens sätta sig upp eller lägga sig ner. Visserligen kan hon byta riktning så att hon tittar åt ett annat håll (oftast in i väggen...) när hon sitter upp, men det är väl ungefär allt. Men det är kanske inte så konstigt att inte hon kan krypa, hon har ju ett jättehuvud att släpa på. Hon ligger två kurvor under standardkurvan på längd och vikt och två kurvor över på huvudstorleken - där kan man prata om huvudfoting...

På en månad hade hon gått upp 80 gram och inte vuxit en enda centimeter, trots att Anna-Lena mätte henne två gånger och drog allt hon kunde i benen. När August var bebis var det så praktiskt med de där mjukisbyxorna som har en bred mudd som man kan vika ner, för då skar de inte in i magen på honom - när Irma har samma slags byxor så står de rakt ut i midjan när hon ligger ner.

Nu är hon ju ganska pigg och glad trots allt, men hon fick en tid hos bvc-läkaren imorgon bara för en koll. Kan nog vara så att vi fick den för att lugna en orolig mamma, men Anna-Lena tyckte att det kunde vara bra att läkaren fick säga sin åsikt om saken också eftersom Irma både har vuxit lite dåligt och är sen med det mesta. Förmodligen (hoppas jag verkligen) så kommer vi bara att få höra att alla barn är olika, men då är ju det bara bra. 
Irma, 7830 gram och 68 cm

Sover skönt i vintersolen 

Hennes nya mysiga åkpåse har vi beställt här, jag tyckte att hon behövde något varmare än den vi hade innan som var nästan ofodrad. Hon verkar vara kallare av sig än August, dessutom var det plusgrader nästan hela vintern när August var bebis. Jag kan varmt rekomendera sidan vi beställde ifrån, vi beställde i onsdags kväll och fredags hade vi åkpåsen här hemma. Billig var den också.

4 kommentarer:

mamma sa...

Irma ser nöjd ut i åkpåsen som ser ut att vara varm och gosig!
Kram

Titti sa...

Hon är då en liten pralin er lilla knatte! Och alla barn är olika, inget konstigt!
Kram

Anonym sa...

Ja, alla barn är olika. Slår vad om att hon är supersöt er lilla knatte. :)
Ang affärerna skrattar jag lite. Du får arga kommentarer ibland du. Hoppas du inte tar illa vid dig iaf.
Jag gillar verkligen din blogg och ditt sätt att skriva.
Kram från Ulrika.

Hanna W sa...

Nu beställde vi en likadan åkpåse; ser så mysig ut=) Ta hand om er! Vi ses nästa vecka!