torsdag 12 augusti 2010

Testat triatlon

Idag har jag provar triathlon och det var riktigt roligt. Jag har nog inte varit allför trevlig idag, för jag var rätt nervös (och hade dessutom ont i magen eftersom jag de senaste dagarna verkar ha ett litet skov i min IBS). Jag är ju kontrollmänniska och när jag springer löpartävlingar vet jag hur allt går till och vad och när jag ska äta, byta om, värma upp etc. Nu kändes det som jag hade noll koll och det var jobbigt. Dessutom såg alla så himla proffsiga ut så jag blev supernervös.

Det började inte så bra, jag fick panik på simningen och trodde nästan jag skulle dö. Det känns ju liksom som att om man vill komma förbi någon som simmar framför så får man väl försöka simma förbi, inte över - som han som simmade bakom mig. Jag tog mig i alla fall runt de 400 metrarna och kom iväg på cyklingen. I första backen tappade jag kedjan, hurra! Tur att Rickard hade visat hur man skulle få på den, så det var snabbt fixat.

Efter det gick det ganska bra, men jag hade noll koll på hur lång tid det skulle ta att cykla 20 km och trodde väl att jag låg kanske en kvart efter alla duktiga cykelmänniskor. Det gjorde jag inte, men det var ett gäng tjejer som låg en bra bit före mig. Men jag hade mer nytta av min löpning än jag trodde, för jag var betydligt mindre stum än de andra och när jag kom till mål hade jag sprungit om alla andra tjejer - det trodde jag aldrig!

Nu är jag riktigt sliten, mina ben vill nog att jag ska tokvila ett par dagar!

På väg mot mål efter 400 meter simning, 20 km cykel och 5 km löpning.

Det här var riktigt kul!

1 kommentar:

Hanna W sa...

Massor av grattis Marie, jag vill höra mer sedan! Kram