torsdag 17 juni 2010

Om oss just nu

I morse talade August om för mig att det finns kalcium i mjölk och att det är bra för skelettet och att det är bra att ha ett skelett för annars skulle man ramla ihop i en liten mjuk hög. Då undrar jag: ska en treåring verkligen kunna sådana saker? Kanske inte så konstigt att hans hjärna får kortslutning då och då (rätt ofta), han verkar köra hårt med mottot "bryt ihop och kom igen" just nu...

Och mycket funderar han på och det är inte lätt att hålla isär allt.
"Irma är kilometer lång och jag väger så här mycket" (måttar med handen i höjd med pannan på sig själv).

Jag har haft bloggtorka några dagar, inte orkat, inte känt för det. Annars rullar det väl på här hemma. Lite studentfirande, lite träning, städning, fix av husvagn, mycket familjepyssel, ganska mycket bråk - tyvärr. August har väldigt svårt att komma ur sin trots och det har ju varit mycket för honom det senaste året så han behöver nog sitt sommarlov. Men det är jobbigt, riktigt jobbigt! Och ändå tycker jag att vi har försökt att ge honom mycket tid och uppmärksamhet, att han inte har behövt bli stor bara för att han är storebror och att även Irma får vänta på sin tur för att inte August ska komma i andra hand. Funkar sådär... Och såklart beror inte allt på att han har fått syskon, men det är jobbigt, det är det. Kan säga som så här, att om han kan lära sig att använda sin envishet på rätt sätt så kan han bli precis vad han vill i framtiden.

Men det är jobbigt (har jag sagt det tidigare??) och jag är trött. Vi är alla ganska trötta på det och August lyckas till och med reta upp Rickard (och då har han lyckats bra...) rätt ofta numera. Vi får väl se om det blir bra med åtta veckors sommarlov, eller om det blir katastrof.

Irma är inne i en ny utvecklingsfas tror jag för hon är rätt gnällig igen. Det är också rätt jobbigt med hennes 30-minuterssömn eftersom hon behöver sova middag ungefär sex gånger om dagen då och för tillfället inte är så lättsövd hur trött hon än är. Men det går väl över det också. Hon rullar för fullt från mage till rygg nu så något magläge tränar hon aldrig. Idag lyckades hon vända över från rygg till mage också, men det gör hon inte lika gärna. Annars är hon en rätt glad unge, men lite mer pipig just nu.

Men en del ljusa stunder finns det såklart också, men jag är som sagt lite trött i huvudet just nu och det ska bli skönt att vara lediga tillsammans hela familjen i sommar. Eller så blir det kaos. Barnen sover skapligt i alla fall. Irma sover från åtta på kvällen till halv åtta på morgonen ungefär, med ett par amningsuppvak under natten. August somnar lite bättre på kvällarna, sover ibland hela nätterna och vaknar ibland en gång. Vaknar tidigt om han vaknar runt halv sju, det är inte helt ovanligt att han sover till efter åtta. I söndags vaknade han kvart över nio.

Nu några bilder:

Mellanmål på nya bryggan i sommarstugan:


Vardagslyx: att få sitta i ett träd och äta kvällsmat (nygrillad hamburgare)


Syskongos

1 kommentar:

mamma sa...

det är tur att det finns ljuspunkter i allt det jobbiga.Det man ser på bilderna ser härligt ut!
kramar från mamma