tisdag 18 maj 2010

Trevlig tisdag!

Dagen började dock inte så bra, med trött mamma och rätt så missnöjda barn. Men då kunde det ju bara bli bättre, och det blev det. Vi gick en sväng till biblioteket där vi hade en mysig förmiddag. Irma, som igår vägrade sova mer än 30 min åt gången (var känner jag igen det ifrån?) sov drygt två timmar och var pigg och glad när vi kom hem för lunch. August hade sovit på hemvägen så han var också pigg.



Efter lunch gick vi ut och sedan gick vi inte in förrän det var läggdags för August. Jag hoppade över simträningen ikväll och istället hann vi rensa en hel del, trimma och klippa gräset, leka och grilla hamburgare. Irma testade att ta en tupplur i gräset, väl polstrad underifrån så hon inte skulle bli kall om ryggen. Tror hon har lite stor mössa... Det är ju mycket som varit ganska stort på henne, hon har ju inte vuxit så fort än så länge. Men nu har det brakat iväg så idag har jag sorterat bort lite urvuxna kläder, nu har hon bara några få plagg kvar i storlek 56 som hon kan ha.



Hon har börjat tycka att det är jobbigt och tråkigt att somna och kämpar emot allt hon kan, även i vagnen ibland. På kvällarna har hon varit ganska skrikig sista veckan, hon som knappt inte sagt ett pip på tre månader... Det hjälper inte att ha henne i famnen, inte att gå omkring och bära på henne heller. Ont i magen verkar hon inte ha, hon är mest frustrerad, arg och ledsen. Och trött, så ikväll fick hon gå och lägga sig i sin säng redan klockan åtta. Hon skrek där också, men eftersom hon nästan skriker mer när man bär på henne så fick hon ligga kvar. Ja, inte själv såklart, vi stod bredvid och hade en hand på hennes mage, sjöng för henne och strök henne över pannan. Hon har ju en vagga som hänger i taket så det gick bra att gunga lite på den samtidigt och efter en stund somnade hon. Får väl se när hon vaknar och vill äta, hon brukar ju kunna sova till fem (peppar, peppar...) men jag misstänker att det blir tidigare i natt.

Inga kommentarer: