torsdag 20 maj 2010

Dagen i bilder:

Söt i färg! Irma har mest vita bodies med mönstrade/färgade byxor för att jag tycker att det är fint, men till de här byxorna tyckte jag att det kunde passa med en röd body för att de har en röd kant nertill. Och se så fin hon blev! August tycker att Irma ser ut som en tårta i byxorna:
"Mamma, Irma ser ut som en tårta! Det gröna är marsipan och det vita är sånt där kladdigt, vad heter det? Ja, grädde."



Vi fick hälsa på en stund på förskolan idag trots att August egentligen är ledig på torsdagar, det var Förskolans Dag idag och barnen fick besök av Pettson och Findus.


När barnen sprungit "Örnenflaxet" fick de medaljer av Findus


August har byggt ett konstverk av sina trädgårdsredskap i stenmuren, konstverk är för övrigt ett av hans favoritord just nu.




Hoppas, hoppas att Irma bara är i en fas just nu. Vår lilla solstråle har blivit en skriktjej och det är inte roligt för någon. Eller, hon är superglad och go när man bara ägnar sig åt henne, 100% av tiden, men det går ju inte när vi andra också behöver mat och när hon har en storebror som också behöver tid såklart. Men hon sover bara 20-30 minuter åt gången, så man måste vagga vagnen mycket för att få henne att somna om och det känns som att det vanligaste jag säger till August just nu är:
"Jadå, strax ska jag hjälpa dig, ska bara försöka få Irma att somna först."

På kvällarna hjälper det dock inte med 100% uppmärksamhet, då skriker hon ändå. Någon timme varje kväll, oavsett om man bär henne liggande eller upprätt, har henne i bärsele, lägger henne på skötbordet, i vagnen, vår säng osv. Jag tror inte att det är något fel på henne för hon verkar inte ha ont någonstans, hon sover hyfsat (peppar, peppar...) på natten, äter ungefär som vanligt och är som sagt glad och nöjd de korta stunder hon är pigg mellan sina tupplurar, så det är väl något i utvecklingen. Men det är ju inte säkert det går över, men jag håller tummarna stenhårt!


Dagens kommentar från August:

"Det är bra att ha skor på sig, om man ska trampa i hundbajs"

Inga kommentarer: