lördag 16 januari 2010

Kalaskillen!

August har varit på kalas i dag, det tyckte han var kul. Det bjöds på "glasstårta med strössel och bruna kulor och hahéhallon och så kokt korv med löv i vattnet. Mamma, varför har man löv i vattnet?" Han har koll på detaljer i alla fall. Det som var allra mest spännande var att han fick en klubba med sig hem, han har aldrig ätit klubba förut. Den avnjöts andäktigt här hemma på eftermiddagen. Jag gillar inte klubbor eftersom det blir socker i munnen så himla länge då, känns bättre med godis som man tuggar ur och sväljer, men August tyckte att det var roligt.

Vi pratade lite om att han vill ha kalas när han fyller år. Då ska vi också ha korv, men grillad eftersom han fyller år i vår när vi förhoppningsvis kan vara ute. Han vill ha glasstrutar också eftersom han inte tycker om glass på tallrik, han tycker att den ska sitta på pinne eller strut.
"Och så ska vi ha saft".
Jag frågade om han tycker om saft (han brukar bara dricka vatten eller mjölk) och fick ett tydligt nej till svar, men tydligen tycker han att man ska ha saft på kalas.

Han har börjat med långa bortförklaringar till olika saker och hittar även på saker ibland, det gäller att försöka sålla fram det som är sant för annars skulle man kunna tro att alla hans dagiskompisar var gangsterungar och han själv en riktig liten ängel...
Igår när vi hämtade honom på dagis stod han uppe på ett element i kuddrummet, de får inte stå på elementet. Vi sa till honom att hoppa ner och det gjorde han. Sedan berättade han följande:
"Ibland, då stänger vi dörren och drar ner persiennerna. Och så släcker vi lampan. Om man har musik då blir det disko."
Ja OK, det lät ju roligt.
"Ja, och det var därför jag stod på elementet."
Eh, ja, det kändes ju som en väldigt relevant förklaring...

Inga kommentarer: