fredag 18 december 2009

Beklaga sig?

Stackars August, vad är det han får höra här hemma egentligen? Han har nämligen kommit på en bra lösning när han inte vill göra saker och någon har han ju fått det ifrån...

Jag: "August, kan du stänga ytterdörren?"
August: "Nej, för jag har en bebis i magen vet du mamma"

August: "Pappa, kan du bygga järnväg åt mig?"
Rickard: "Men du kan väl bygga lite själv?"
August: "Nej för jag har så ont i ryggen för jag har en bebis i magen".

...

En annan rolig sak han har börjat med är när han blir väldigt glad. Igår frågade jag om han ville gå med Rickard till badhuset. Då sa han att han ville bada med djuren (den nya barnlagunen som inte hade öppnat när vi var där sist). Jag sa att det gick bra för att den var öppen nu.

August: Yes! Yes! Yes!

Igår kväll var jag på julfest med mitt jobb, jättetrevligt! Vi åt julgröt och skinkmackor, fikade och åt godis, umgicks och hade underhållning. Underhållningen hade alla som uppgift att bidra med och det var allt från sagor och sketcher till frågesport och Riverdance med grodfötter. En tomte kom också och delade ut julklappar, jättemysigt! Det är ju rätt så lagom att "jobba" så här: vara hemma och vila på dagarna och så gå till jobbet och fika, titta på Lucia och gå på julfest...

Idag hade August med sig lite julpresenter till personalen på dagis, vi hade köpt fina polkagrisstrutar och satt små kort på. Alla blev jätteglada, men allra gladast blev nog "mattanten". Det kanske inte är så ofta hon får presenter av barnen, men August tycker så mycket om henne så vi tyckte att det var kul. August tyckte att det var jätteroligt att dela ut sakerna till alla. Nu ska han ha jullov till den 12:e januari, det ska bli skönt för honom.

Jag har julstädat hela förmiddagen, dammat, strukit gardiner som August har snurrat så de var jätteskrynkliga, plockat i ordning och fixat. På eftermiddagen har Rickard städat badrummen, dammsugit och torkat golven. Nu är det riktigt julfin, fast vi lär väl få dammsuga ett par gånger till innan julafton kan jag tro. När jag hade städat klart hade jag ont överallt, men då var det dags för vattengympa och den gjorde som vanligt underverk!

När vi hade hämtat på dagis skulle vi åka och köpa gran. Förra året var vi med Rickards föräldrar och deras kompisar för att hugga gran, men det fanns bara fula och det lär väl inte vara bättre i år. Så nu skulle vi alltså köpa, men jag blev besviken. Har aldrig köpt gran förut och trodde att alla skulle vara fina så att det bara var att ta en, men så var det verkligen inte. Vi fick åka till två ställen innan vi hittade en skaplig. Jag hade gärna köpt en kungsgran för de var fina, men 500 kronor känns lite väl saftigt. Dessutom har jag fått för mig att de ofta är utländska och det är ju inte så miljövänligt. Vi hade egentligen tänkt köpa på ICA Nära, för de återvinner granarna efter jul och så får man hälften av pengarna tillbaka, men vi hittade ingen fin där så det fick bli en från Shell.

1 kommentar:

Titti sa...

Ungar ´är väl för goa. Här är det också mycket yes och no för tillfället.
Vet inte om tuggummi är det bästa för dom, men så länge dom sitter någotsånär stilla går det bra. Oftast spottar dom ut det i soporna också, men ibland sväljs det. Men det är väl lätt att glömma?!


Hoppas du får vila kroppen lite nu. SJälv ska jag försöka få fart på min. Långa promenader och så längtar jag efter simning, men kanske tar en sak i taget! Trevlig helg!