fredag 13 november 2009

Jag och min bacillskräck

Saker som jag tycker är rätt äckligt hemma hos andra:
  • När folk inte har någon gästhandduk. Tror de att jag tycker att det är fräscht att torka mina nytvättade händer på en halvfuktig handduk som de torkat typ rumpan med efter en dusch (OK, man är väl förhoppningsvis ren efter en dusch, men ändå...) eller samma handduk som hela familjen torkar sig på efter en kanske mycket tveksam handtvätt.
  • Folk som ställer in smörkniven eller osthyveln tillsammans med smörpaketet eller osten i kylen. Lägger man inte det i disken när man använt det?
  • Folk som handdiskar (OK, jag vet att alla inte kan ha diskmaskin så den här punkten försöker jag verkligen bortse ifrån - men jag tycker att det är lite jobbigt).
  • Folk som har en särskild trasa eller svamp som de städar badrummet med. Vill inte ens tänka på det. Här sprutar vi rengöringsmedel på toalett och handfat samt golvet, spolar av med duschen och torkar toan med papper som spolas ner . Golvet torkas av med en handduk som genast tvättas i maskin (och inte används som "handhandduk" efter tvätten). Om jag använder en svamp att skrubba med så slänger jag den sedan.

Frågan är: är det jag som har problem eller är folk i allmänhet lite halvsnuskiga? Och en fråga till: hur kan man låta bli att ha en soptunna inne på toaletten?

3 kommentarer:

Maria sa...

Gästhandduk kanske vi glömmer ibland, vi har det på toan i hallen men gästerna brukar gå till vårt badrum då får de leta upp lämplig handduk själva.

Smörkniv + osthyvel åker till diskmaskinen då de använts, för diskmaskin har vi!

Och den svamp jag städat badrummet med (städar toan sist) kastar jag direkt, handduken åker in i tvättmaskinen..

Sophink finns på båda toaletterna! Så hos oss tror jag du känner dig ganska säker :) Och jag håller med dig i mycket!!

Sedan har jag lite städmani light så jag torkar golv (varje dag), torkar skåp, tvättar mattor och filtar varje vecka också ;)

Popnea sa...

Osthyvlen ska forvaras i kylskapet, den ska ha samma temperatur som osten for att det ska ga lattare att hyvla. Men man kan ju garna diska den innan den aker in i kylskapet igen.

Titti sa...

Shit, det där är ingenting mot för mina ideér, du kan vara helt lugn, du är helt normal. Fast det där med handdisken förstod jag inte...?
Jag tycker däremot att det är snuskigt att plocka ur diskmaskinen eller duka bordet utan att ha tvättat händerna före!