måndag 7 september 2009

Tradera

Jag är lite periodare på Tradera, ibland har jag många auktioner på gång - både säljer och köper - och ibland är jag inte inne där alls. Jag brukar handla lite ytterkläder och ett par gånger har jag köpt skor, allt till August. Om jag köper "innekläder", dvs tröjor och byxor så köper jag bara nya kläder med lapparna kvar för att undvika att få hem tvättnoppriga kläder som enligt säljaren är i "mycket fint" skick...

Idag och helgen som var har jag vunnit i stort sett alla auktioner jag verkligen var intresserad av. Jag har köpt ett gulligt set med babykläder från Gangstar (även om det tar emot lite att handla redan nu - jag är rätt skrockfull. Men å andra sidan så OM det händer något så är nog inte det värsta att ha lite pyttekläder i garderoben), flera tröjor från Gangstar och Dunnis till August (+ att jag har beställt lite leggings och tröjor från Gangstars hemsida också). En del av Gangstars kläder är alldeles för "obarnsliga" för min smak, men nu till vintern ska August få bli lite tuff myskille med smala mjukisbyxor/leggings och stora mysiga tröjor. Det är så tråkigt med alla fula mjukisbyxor som finns på HM, KappAhl och Lindex - vart tar det färgglada och fina vägen när man passerat stl 86? PO.P har ju för det mesta fina färgglada kläder, men det var inte så mycket som föll mig i smaken nu i höst. Nu ska August visserligen få lite svarta och grå kläder, men inte så där KappAhl-tråkigt utan lite annan stil och det ska kombineras med färger. Nu finns det mycket av de där kläderna som ger mig rysningar i affärerna; flames, svart, murrigt mörkblått, grått, Spiderman, döskallar och camo. Min värsta mardröm (nästan i alla fall) är att August ska komma hem och vilja ha något med Spindelmannen på - finns det något fulare? Möjligtvis kan jag sträcka mig till en pyjamas, men det ska vara i absoluta nödfall!

I övrigt har jag köpt ett par jättefina Kavatstövlar som ska användas som extrastövlar/ladugårdsstövlar i vinter + ett fleecefodrat regnställ i nyskick. (Om stövlarna verkligen är jättefina och kläderna verkligen i nyskick återstår att se, men jag brukar ha tur...). Det går åt mycket ytterkläder, men vi är nöjda med upplägget vi hade förra vintern så vi kör med favorit i repris:
  • Skalkläder från PO.P: används hemma och typ i fjällen, pulkabacken och så. Snyggt och funkar i nästan alla temperaturer, ett set med vanliga fleecekläder är också inhandlat att ha under när det är minusgrader.
  • Fleecefodrat regnställ: används på dagis i slaskväder, funkar både senare på hösten, hela vintern samt tidig vår.
  • Overall: används på dagis vid många minusgrader. Lyckligtvis passade den från förra vintern, växer han fort får vi köpa en på mellandagsrean.
  • Fleecefodrat regnställ (begagnat): att ha hos farmor och farfar som ladugårdskläder. Inte för att han inte får bli smutsig i sina andra kläder, men ladugårdslukten är inte så kul att gå runt med överallt.
  • Höstkängor, vinterkängor samt extra vinterstövlar.

Vinterjacka och termobyxor känns överskattat, bättre med lager på lager. August hade sin skaljacka hela vintern, han är rätt varm av sig också.

Nu är det sovdags, jag är hemma och är sjuk och har sovit en del på dagen men nu börjar jag vara trött igen.

1 kommentar:

Titti sa...

Tradera är en bra uppfinning, har fått tillbaka många sköna slantar där. Handlar dock inte så mkt för jag tycker själv att det är rätt ohygiensikt med begagnade kläder.
Ang spindelmannen kan jag nämna miljoner tryck som är fulare, disney prinessorna är ett exempel, men jag gillar inte för mycket tryck och färger och mönster i övr. Ser fram emot att barnen får en egen vilja med kläder snart. Handla det dom vill ha utan att behöva ta en massa beslut själv. Härligt!