måndag 12 januari 2009

Premiär

Idag har vi haft två premiärer här i familjen, vi börjar med den viktigaste:

Klockan 10.00 idag infann sig hela familjen Sandberg/Siverskog utanför Lasstorps förskola (eller heter den möjligtvis Förskolan Lasstorp?). Vi möttes av vår inskolnings"fröken" som verkade trevlig och glad, men kanske en aning virrig. August hade redan fått en hylla för sina skor och en egen plats i raden av hyllor och krokar där kläderna ska hänga. I skåpet för extrakläder och i hyllan för blöjor fanns också hans namn på små lappar, det kändes välkomnande.

August hann vi knappt få av ytterkläderna innan han var inne i lekrummet och provåkte den lilla rutschkanan som fanns där. Han glömde helt bort att han brukar vara lite blyg i nya situationer. Några minuter senare lekte han för fullt med en liten tjej i samma ålder som han själv, Rickard och mig tittade han inte åt.

Vi stannade bara en timme idag och August var inte så pigg på att gå därifrån, det bådar ju gott. Mitt första intryck blev "helt OK". Personalen verkade trevliga, det fanns mycket leksaker, men det var slitna lokaler och väldigt smutsigt. Hur kan det vara så smutsigt en måndagsförmiddag? Förmodligen har de väl inte städning så ofta. Men August är ju inte dammallergisk och vi har tvättmaskin så det löser sig nog. Barnen brukar tydligen sova inne på madrasser, det trodde jag var avskaffat för länge sedan. Men de hade ett barn som sover ute och de sa att vi kunde prova vilket vi ville. Helst vill ju jag att han sover ute, men det beror ju lite på var vagnen ska stå. Vi får se hur det blir.

Premiär nummer två var: Pilates!

Jag råkade ju i ett (mycket) svagt ögonblick lova min kollega att jag skulle börja på Pilates och nu var det upp till bevis. Jag hade ju haft en del argument emot att börja:
  • Jag var inte säker på att jag skulle vara bra på det direkt, jag vill ju helst kunna allt på en gång.
  • Jag är mest intresserad av träning som ger hög puls - jag vill bli svettig och andfådd när jag tränar.
  • Jag ville inte skämma ut mig och vara stelast i gruppen.
  • Jag har svårt att vara stilla och göra saker långsamt.

Resultatet ? Tja, jag vänjer mig väl kanske... Fast det var bättre än jag trodde faktiskt. Men visst låg jag och kikade lite på de andra och trummade med fingrarna när vi skulle ligga stilla i Pilatesställning och koncentrera oss. Ingen märkte det, alla andra kunde nämligen blunda, ligga stilla och koncentrera sig. Tur att jag hade simmat i två timmar innan jag gick dit, nu var jag ju i alla fall lite "rastad". Det här är nog bra träning för mig!

Imorgon ska August äta frukost på dagis, sedan ska han till sin farmor. Jag ska till Norrköping och möta upp mina kollegor på planeringsdag. På eftermiddagen är det en hemlig aktivitet, fast jag tror att det är curling. Ännu en sak som jag inte vet om jag vill göra eftersom jag inte är säker på att jag är bra på det... Självklart är jag inte det, jag har ju aldrig testat! Ingen av mina kollegor heller vad jag vet. Vi har en dietist som ägnar sig åt diverse speciella aktiviteter och jag tror att hon även kör curling, men imorgon är det bara sjukgymnasterna.

1 kommentar:

Anonym sa...

Åh, vad spännande med dagis premiär! VAd roligt att allt gick så bra. Vi har oxå haft inskolning med isac. Han rusade oxå in och började leka med barnen och leksakerna på en gång. Vi får hoppas att det går lika bra i fortsättningen:) kram