söndag 7 december 2008

Imorgon är det måndag igen...

Min jobbarkompis ägnar sig åt en hobby som, enligt mig, är den just nu coolaste: pärlplattor! Och då pratar vi inte om runda pärlplattor med typ varannan blå, varannan rosa och så byte av färg till nästa varv. Nej, här snackar vi luciatåg, Super Mario, giraffer och annat smått och gott. och det bästa är; man kan önska sig en! August har önskat sig en pärlplattetraktor och här är en bild på resultatet:


Vad glad han ska bli när han får den!

Måste ju dra några nya framsteg (om ni tröttnar kan ni ju bara scrolla förbi...):

Nya ord:

pista (pasta)
ästa (häst)
uss (ljus)
toto (tomte)

Han kan ju äta fint med sked, men nu har han också lärt sig att man kan skrapa av undersidan av skeden på kanten av tallriken när man äter till exempel fil eller gröt. Det ser jättegulligt ut!

Han verkar ha kommit in i en riktigt trotsperiod just nu, han känner sig missförstådd och orättvist behandlat mest hela tiden. Att vi bara inte kan fatta att Teletubbies borde stå på på TV:n nonstop både dag och natt, att det inte är konstigt alls om man vill dricka vatten ute i köket typ 20 gånger per natt och att det inte alls är lika gott med vattnet i glaset i sovrummet och att maten faktiskt smakar allra bäst om man får äta den ståendes på en köksstol eller åkandes på Bobbycaren. Och att det inte är något särskilt med att vilja gå ut i sandaler när det är regn och typ 2 plusgrader, eller att gråta av ilska när man får en ny mössa. Ja, om Rickard och jag bara ställde upp på de här små enkla sakerna och några till, så skulle livet, enligt August, bli så himla mycket enklare.

Han är så sabla envis också, något som han nog (tyvärr) ärvt från mig. Det gör att han kan hålla ut hur länge som helst om det är något han känner att han vill strida för. I natt till exempel, var han vaken och arg mellan halv tolv och halv tre. Och så vaknade han kvart i sju och blev omedelbart arg igen eftersom vi inte gick upp genast och följde med honom till TV:n... Han var ganska billig i natt...

Men han är hjälpsam i alla fall, den lilla busen. Här vill han spackla!

Men på förmiddagen var vi till badhuset och då var han världens goaste igen, inget tjurigt då inte. Vi hade hur mysigt som helst och när jag sa att vi skulle gå upp så tog han mig i handen och traskade iväg till omklädningsrummet.

I helgen har vi öppnat upp mellan lägenheterna och flyttat in i den nya delen. Nu är det bara det sista genomgångsrummet kvar att fixa och det har Rickard spacklat idag. Snart klart, vad skönt det ska bli! August tycker att det är toppen att vi har så stort nu, han springer fram och tillbaka mellan rummen hela tiden. Han leker till och med i sitt nya rum fast Rickard och jag är i köket, i andra änden av lägenheten. Här är en smygbild på hans nya rum, fler före- och efterbilder kommer. Han har i alla fall en fondtapet från Sandbergs "Kaspar och Saga"-kollektion, resten av väggarna är målade i en färg som jag kallar olivgrön, men som inte heter det. Röda detaljer, som gardiner och matta, piggar upp det hela. Jag är jättenöjd!
Augusts nya lekskåp i ett av genomgångsrummen. Det är för att han ska ha lite närmare till leksakerna om vi är i köket eller vardagsrummet.

Inga kommentarer: