lördag 15 november 2008

Trötta

Vi måste på allvar försöka få ordning på sömnsituationen i familjen Sandberg/Siverskog. Det är skitsvårt att sova när TV:n är på, alla lampor tända och ungen dessutom ska ha ett smörgåsrån i varje hand för att kunna sova. Vad är det för fel på en vanlig nalle liksom? Smular ju mycket mindre i sängen också. Helst ska ju vår lilla guldklimp ha lite banan (som han inte vill äta när han väl får den efter en timmes skrikande) och dricka vatten 20 gånger per natt också. Tur att det inte är så alla nätter.

Vi försöker ju hålla på att man inte äter mellis och tittar på Tomas Tåget halv tre en lördagmorgon, men ibland är det jäkligt jobbigt att vara konsekvent.

Jag är säker på att de som säger "Men det är skitlätt att få barnen att sova, det är bara att ha fasta rutiner. Vi har alltid lagt våra barn klockan sju så de vet vad som gäller. Sen sover de hela natten i sin egen säng" just har barn som gör så. Utan rutiner, det är liksom barnen som är inställda så - inte föräldrarna som har skitbra rutiner.

Vi har också sovrutiner- det struntar August i.

1 kommentar:

Anonym sa...

Ja sömnbnbristen kan göra vem som helst tokigt till slut. Våra sover bra nu, "utan rutiner". Oftast somnar dom i soffan, ibland i sin säng, ibland i bilen....Allt mellan kl 19.30-22. Så jag har inga råd att ge där tyvärr.
Men om sängarna kan jag säga att ja, dom är ikeas Kritter (tror jag, det är får i huvudgavlen) och dom har fått fullstora täcken till dom. Dom blir lite för stora men man får bädda om dom ordentligt. Påslakanen köpte jag på coop i augusti på rea, 79 kr st. Vet inte om dom finns kvar, men dom är jättehärliga och känns lite designeraktiga.

Hoppas ni får en härlig söndag. Ni verkar vara nära ett Guitar Hero nu, annaras har ica maxi dom för 299kr nu. Röstade fr 5 datorer igår på jobbet, och hoppas hinna med det idag också!

Kram