fredag 24 oktober 2008

TGIF!!!!!!

Skrev inte jag nyss det där? Hur fort går veckorna egentligen?

Idag har det verkligen varit en halvtaskig dag på jobbet. Det började med att jag missade fredagsfikat för att jag skulle gå på en kurs om EDI/KVÅ. Fråga mig inte vad det betyder för det vet jag fortfarande inte. EDI handlar i alla fall om elektroniska remisser. Jättebra att jag får gå på kurs om det, jag hanterar noll remisser eftersom jag jobbar i slutenvården. KVÅ är olika diagnoskoder och åtgärdskoder, var också för de som jobbar i öppenvård. De sista 10 minuterna var det information om hur man använder det i slutenvården. De sista 10 minuterna av tre (!!!) timmar... Kul!

Jag har lite svårt för olika saker som kan komma ur olika kroppsöppningar på patienterna, det är lite därför jag blev sjukgymnast och inte uska eller syrra. Den enda "kroppsutsöndringen" som jag måste hantera är slem som patienterna hostar upp och det räcker verkligen mer än tillräckligt. Men trots allt händer det ibland olyckor (läs: något kommer ur en kroppsöppning som inte borde göra det just under promenaden till exempel) och då brukar jag försöka att fixa till situationen. Man vill ju inte verka mesig och ringa efter hjälp... Idag var det dock rätt nära att jag gjorde det. Jag skulle träna med en patient då hon började att kräkas. Hon hade en påse att kräkas i så situationen var under kontroll. Tills något händer... Tror ni inte att patienten lyckas att kräkas ut sin lösgom som med ett plask landade i påsen. Patienten blev mycket olycklig och undrade hur hon skulle få tag på sina tänder. Ja, vad gör man? Bara att ta på ett par hanskar och börja gräva i kräkspåsen. Jag fick upp tänderna och gjorde rent dem, rätt nöjd över att jag klarade av situationen. Men, det är väl inget jag helst gör varje dag.


Nu är det i alla fall fredag och jag har fyra lediga dagar framför mig. Rickard behövde jobba några dagar, det fattades folk på hans jobb, så jag och August ska vara hemma och ha mysigt måndag och tisdag.


Idag var det avslutning med löparklubben. Vi bowlade, åt tacos och hade prisutdelningar. August ville också bowla:





Följande kroppsdelar kan August peka ut på sig själv:


huvud, näsa, öra, öga, arm, hand, fot och snopp.


Mun, mage och ben är svårare.


3 kommentarer:

Anonym sa...

Hejsan! Bowling och mat låter som en bra avslutning på veckan. Kram mamma

Anonym sa...

Magen kan Arvid, för han vet att maten kommer ner där. Sen kan han "bomberna" också... tuttarna alltså för det har storasyster lärt honom!

Visst är det häftigt att veta att allt dom kan har dom lärt sig av oss! Tänk vad vi kan göra!

Ha en trevlig helg. trevligare än att gräva i kräks i allafall!

Anonym sa...

Har också svårt för saker som kommer tillbaks upp genom munnen. Klarar att arbeta som syrra ändå menjag får kväljningar ibland och löständer är bland det värsta jag vet. Jag är imponerad av att du klarade situationen.
Kram Hanna