måndag 30 juni 2014

Sommar, semester och snö

Efter en intensiv helg med tävling, packning och resande var det skönt med lite fjälluft idag. Om sen min kropp gillade att klättra, vandra, bära, köra och gå i tre timmar som avkoppling efter helgens strapatser ska jag låta vara osagt, men för huvudet och själen var det underbart! Vädret växlade mellan spöregn, mulet och små solglimtar, men alla var vid gott mod även när regnet öste ner. August vägrade stövlar och gnällde inte en gång över sina blöta skor, trots att han erkände i efterhand att det inte varit särskilt skönt.

Barnen har gjort imponerande insatser idag! August har gått och cyklat hela vägen upp till toppen! Vi tog bilvägen upp som är både längre och jobbigare än att klättra upp i en av skidbackarna, men det var för att få med cyklar eftersom August gärna ville prova att cykla ner. Irma har nog gått mer än halvvägs och det är bra gjort av henne. Hon satt en stund i vagnen och allra sista biten bar jag henne - bra återhämtning efter tävling: att klättra i fjäll med 15 kg extravikt ;-). När vi skulle nedför var hon trött, frusen och hungrig så då åkte hon vagn.

Barnen har aldrig varit uppe vid toppstugan på sommaren förut så de tyckte ju att det var kul att se hur allt såg ut utan snö och det var också spännande att kolla in lekparken, åkbandet och allt annat nere vid Tranantorget. I snowparken hittade vi snö!

Efter dagens äventyr och med tanke på att vi kom fram rätt sent igår så somnade barnen som stockar riktigt tidigt ikväll. Jag ska också krypa ner i sängen och läsa en stund nu innan det är dags att sova. Jag sov riktigt bra i natt, men eftersom Rickard hade glömt att stänga av larmet på sin mobil så blev vi väckta 05.30 i morse och sen var det svårt att somna om.

1 kommentar:

mamma sa...

Vilka härliga upplevelser! I er familj styr i alla fall inte vädret över vad man kan göra :)
Kram