söndag 7 april 2013

Aktiv helg!

I fredags tog jag och barnen en förmiddag i badhuset och det var så mysigt! Den senaste tiden har det varit mycket gnäll och bråk på barnen, men i fredags hade vi en superbra dag! August simmade 25 meter och dök på djupt vattenunder överinseende av sin simlärare, så det var en mycket stolt kille som fick köpa guldfisken när vi skulle åka hem. Det har verkligen släppt för honom nu, han funderar inte ens på att ha simdyna längre - jätteskönt att det gick så pass smidigt för honom att lära sig simma. Ryggsim är han däremot inte så förtjust i, så pingvinmärkena dröjer det nog ett tag innan han erövrar. Irma ville lära sig att flyta på rygg utan puffar, hon var jättemodig men jag fick ju hålla lite under huvudet.




Jag har fått en ny träningskompis! I fredags eftermiddag frågade jag familjen om de ville följa med på en liten joggingrunda och det ville de. August och Rickard cyklade och Irma satt bakpå Rickards cykel - fast hon tyckte nog att rundan var jobbigast... August kämpade som bara den, han var jätteduktig! Jag fick visserligen anpassa farten lite efter honom och i uppförsbackarna fick jag ha en hand på hans rygg och putta på, men han fixade 11 km och var väldigt nöjd! Idag skulle jag ut på en sväng igen och hade inte en tanke på att fråga August, det kändes som att det räckte med en sådan runda per helg. Men August frågade mig, han var väldigt på och ville absolut hänga med. Så det var klart att han fick det, vi körde rundan tillsammans och lämnade resten av familjen hemma. Det var väldigt viktigt för August att vi tog samma runda, jag försökte ta en annan väg hem men det gick inte - då var han rädd att det inte skulle bli exakt 11 km (undrar om han är sin mammas son...?). Jättemysigt att han börjar bli så stor att han kan hänga med på lite små träningar!


Irma ville också cykla! Hon har tjatat hela vintern så idag plockade vi fram Augusts gamla cykel. Hon var väldigt bekymrad över att hon inte har någon flagga än, så det får vi väl införskaffa snarast. Med sina 95 cm hade hon lite svårt att nå ner till tramporna och så är det ju inte så lätt att trampa åt rätt håll, men till slut så klarade hon att cykla själv - vilken lycka!

Inga kommentarer: