söndag 24 mars 2013

Lille killen

Tappar tänder, läser, cyklar, är själv hemma hos kompisar, pratar som en liten tonåring, argumenterar och nu - han simmar!

Jag är nog verkligen ingen curlingmamma, mina barn får kämpa för det de vill men jag stöttar ju såklart. Ibland är jag säkert för hård, många är gånger som jag sagt till August att man aldrig bara vaknar upp och kan cykla/simma/knyta skorna/skära maten med kniv eller vad det nu är han gnäller över att han inte kan och över hur svårt allting är - men idag var det nog nästan så. Visserligen har han kämpat, både på Plask & Lek och i simskolan, men i onsdags kunde han inte simma och idag simmade han 25 meter i stora bassängen! Gissa om han var stolt! Han behöver ju träna mer såklart, han ligger ganska djupt i vattnet, men så himla skönt att det har släppt. Han simmade själv ut till klätterväggen i den djupa bassängen i äventyrsbadet också, förut har han haft "simägg".

I fredags ville han duka bordet till lunchen och han fixade och donade med servetter och grejor. Han flyttade Irmas stol så att hon skulle få sitta bredvid mig hon också. Tyvärr är det nästan bara efter stora bråk som han frivilligt hjälper till med saker och är supertrevlig, men man får väl vara glad för det lilla ;-). Nu kämpar han dessutom för att få en hamster, det är bra med hot och mutor...

Inga kommentarer: