söndag 15 april 2012

Men vunnit ett val

Melissa igen... Ja, jag har vunnit ett val, ett val som jag skulle kunna göra nästan vad som helst för att slippa!

I övrigt har söndagen varit bra, förutom att min ibs-mage (som har hållit sig i schack länge) har visat sig från sin allra sämsta sida i helgen så jag nästan inte har kunnat äta alls. När jag mår illa av tanken på choklad är det riktigt illa. Hoppas dubbel dos Losec gör det den ska så jag är på banan igen om ett par dagar, ska ju äta en massa god restaurangmat i veckan och då är det ju trevligt med aptit.

Jo, söndagen var det ja. Den bjöd på promenad till Gatstuberg och korvgrillning till lunch. Familjen utökades med grannflickan Nellie, mysigt! Efter grillningen sov Irma i vagnen medan vi andra utforskade omgivningarna. Jag hoppas kunna få in lite foton om en stund, min dator är omformaterad så jag har inget program att ladda in fotona i just nu och eftersom min mobil är på lagning så kan jag inte blogga från den.

Nellie var kvar hela dagen så på eftermiddagen hade hon och August spa med bubbelbad i vårt stora badrum och de utnyttjade verkligen hela utrymmet - vi fick till och med torka taket efteråt... Jag tog en löparrunda och det gick riktigt bra förutom att magen väl inte jublade direkt...

Irma är för sin del bra i magen nu, men hon har slagit till på 39 graders feber istället - den ungen är ju sjuk för det mesta! August som nästan aldrig är sjuk, nu får vi vår beskärda del av vab-dagar ändå. Måste ändå säga att hon har varit förvånansvärt pigg trots febern, hon tyckte att det var mysigt att åka med i vagnen på utflykten och hon har inte varit så mycket mer gnällig än vanligt. Det är säkert någon som förfasar sig över att vi ibland tar ut barnen trots feber, men jag tycker att det är allmäntillståndet och vädret som avgör. Man kan vila även i vagnen och det kan vara skönt med lite luft. Irma, som rätt ofta är sjuk, är dessutom sällan så sjuk att hon bara vill vila inomhus utan blir lätt lite smågnällig och rastlös och då är det perfekt att bädda ner henne och ta en promenad. Jag ringde till och med 1177 en gång och hörde efter och det var absolut ingen fara.

Hur som helst, jag får vara hemma med henne imorgon eftersom Rickard ska på kurs måndag till onsdag. Det är väl inte så vältajmat för mig heller eftersom jag ska på kurs tisdag till fredag och hade behövt styra upp lite på jobbet inför det, men det passar minst illa för mig i alla fall. På tisdag får min mamma vabba och på onsdag ska barnen vara i Lerbo hos Rickards mamma för att slippa få så långa dagar på förskolan när både jag och Rickard är på kurs så det löser sig rätt bra.

Nu ska jag skriva lite brev till Plask & Lek-barn och titta på Mästarnas Mästare. Håll utkik och se om ni hittar några bilder från dagens äventyr här lite senare.

Inga kommentarer: