torsdag 3 november 2011

Äntligen lite "hemma hos-bilder"


Före-bild Augusts rum; brunt 70-talsfönster, elradiator, uppbrutet golv och sunkiga tapeter


Efterbilder:
August gillar färg, allra mest tycker han om rött. Han ville ha många olika färger i sitt rum men dels blir det rätt rörigt med mycket färg på väggarna och dels ville jag att det skulle vara lätt att göra om efter humör. Eftersom August tyckte mycket om sin Kaspartapet från Sandbergs som han hade i sitt förra rum, så fick den pryda en vägg även i det nya rummet. Övriga väggar blev helvita och så satsade vi hårt på detaljerna istället, bland annt målade vi ett skrivbord rött.

 August älskar sitt skrivbord och snöret med klädnypor som gör att han lätt kan ordna om sitt "galleri" med pysselalster. De vita gardinerna pyntas av elefantgirlanger från Indiska.

 Färgglada vimplar från holländska Engelpunt, röda ramar, en röd kudde och färgglada gosedjur piggar upp runt sängen.

 Vi köpte honom ett vitrinskåp som fungerar både som praktisk förvaring och som en möjlighet att organisera upp leksakerna snyggt. Brevlådan kommer från Bruka design och den av min mormor broderade doptavlan passar bra in som en extra färgklick.


Både August och vi är mycket nöjda med hans lilla rum, han har själv valt vilket rum i huset som skulle bli hans. Vi har ju ett lekrum också som ligger längst in i huset, innanför tvättstugan. Det gör det lättare att hålla snyggt i Augusts rum eftersom han mest pysslar där (och det gör han många timmar i veckan) och istället röjer runt i lekrummet.

1 kommentar:

Titti sa...

Vilket drömrum! :) Superfint!