söndag 13 mars 2011

Hemma

Nu är vi hemma igen från semestern. Eller semester och semester, med två småbarn blir det väl mer miljöombyte än semester, men nu är vi hemma och nöjda efter en härlig vecka. Irma är nog mest nöjd över att vi är hemma, hon hatar verkligen att åka bil! August skulle man lätt kunna bilsemestra med hur långt som helst, han har alltid varit superlätt att ha med i bilen, men med lillasyster är det värre. Hon gråter och skakar på huvudet och är inte det minsta nöjd, det hjälper inte med DVD, musik, leksaker eller att få äta något. Hoppas att det blir bättre när hon blir stor nog att kunna roas en stund av en film.

Vi har haft det lugnt och skönt, tidiga mornar och tidiga kvällar. Jag har hunnit med att åka 6,5 mil skidor och då känns det ändå inte som att det har tagit tid från familjen eftersom vi har haft så mycket tid tillsammans hela tiden. Roligast av allt har varit att åka skidor tillsammans med August och att se att Irma har lärt sig så mycket under veckan. Hon har varit ganska nöjd med att ha hela familjen omkring sig hela tiden och hon har tränat och tränat. Nu kan hon nästan stå lull, gå när man håller henne i bara en hand, sätta sig kontrollerat om man släpper henne och så försöker hon lära sig att resa sig upp med stöd av bara golvet - det ser ut som en yogaövning. Hon har också börjat säga nej och napp, vilket känns som att det är två ord som passar henne bra ;-)

Det har varit en härlig vintervecka, men när jag kommer hem efter en sådan här semester så är jag ganska nöjd med vintern. Vad kan då passa bättre än att komma hem till barmark, helt isfria gång- och cykelbanor samt blommande snödroppar, scilla och krokus i rabatterna?


Inga kommentarer: