söndag 13 februari 2011

Härlig söndag!

Strålande sol och gnistrande snö - kan det blir bättre förutsättningar för skidåkning? Det tycker inte jag i alla fall, så jag var på bra humör när jag gav mig av med nyvallade skidor i förmiddags. Tyvärr höll det hela på att ta en ände med förskräckelse redan innan jag kommit iväg, för jag halkade i källartrappan (medalj till den som kom på att blankmåla en cementtrappa!) med pjäxorna och föll handlöst, slog i ryggen, axeln och armen. Min första tanke (efter att jag konstaterat att jag levde) var att det var tur att jag inte slog axeln ur led för då skulle jag kanske inte få förlängt på jobbet... Det gjorde för j...a ont och jag är rätt stel nu ikväll, men det gick bra att åka skidor i alla fall. Tur att jag inte har anlag för att få blåmärken för då skulle jag vara blålila nu.

Tillbaka till skidturen. Idag hade jag ingen tid att passa så jag tog tillfället i akt att ta ett lite längre pass, nästan 24 km blev det. Jag har inte åkt så mycket skidor i år så jag blev ganska trött, skönt! Det var precis vad jag behövde efter sjukdom, husköp och annat grubbel - trötta ut kroppen och pigga upp hjärnan. Idag hade jag till och med gjort mig till och kokat lite roiboste och skalat några mandariner så jag kunde fika lite. Annars brukar jag försöka klara mig utan påfyllning av vätska och energi om jag tränar mindre än 90 minuter (om det inte är typ 30 grader varmt förstås, eller om jag tränar inne för då dricker jag av bara farten när vattnet är så nära) men idag blev det lite längre så då tyckte jag att det kunde vara gott med något litet. Inte för att jag är överförtjust i te, men det var lite kallt för vanligt vatten och det känns oerhört tråkigt att dricka bara kokt vatten ur termos.

På eftermiddagen var jag och August ute och lekte, så idag belv det mycket sol och frisk luft för min del. Jag erbjöd Rickard att gå ut med August så kunde jag vara inne med Irma (som tyvärr sover bäst inne i sin säng på eftermiddagsluren), men han ville vara inne och fixa så jag tog tacksamt emot.

Dagen avslutades med en pizzabeställning, det var så himla längesen vi åt pizza och alla var sugna på det - gott!

Inga kommentarer: