onsdag 16 februari 2011

Bra dag!

Idag känner jag mig himla nöjd och lugn - och just lugn har jag inte känt mig på ett bra tag. Idag har jag haft bra möten, en trevlig planeringsdag med jobbet och så har jag fått ett strålande besked - äntligen är allt klart med mitt fortsatta jobb!

Nu känns allt mycket roligare med huset, när jag börjar kunna lita på att jag faktiskt har ett jobb. Idag har vi tagit ytterligare ett stort steg mot vår framtid som villaägare, vi har betalat handpenningen på huset. Eller om jag ska vara ärlig så är det banken som har gjort det, vi betalar inte en krona innan vi har sålt fastigheten.

Huset ja, det kanske är några som är lite nyfikna? Vi har köpt ett litet hus i Laggarhult, det kanske inte säger så mycket för en del av er men det är ett populärt område här i stan med många barnfamiljer och uteslutande villor och radhus. Det ligger alldeles i närheten av där vi bor nu och August kan gå kvar på samma förskola (och kommer senare att gå i skolan som vi nu bor granne med). Det är inte ett radhus utan en friliggande villa, men det är likadant som de andra husen på gatan - vår bankkvinna kallar det för "grupphus". Kanske att det inte vårt drömhus alla kategorier för det är klart att det finns mycket charmigare hus, men det är nog vårt drömhus just nu. Det är ganska öppen planlösning, lekvänligt, man kan gå ut på uteplatsen direkt från köket, vi kommer att kunna sitta ute på kvällarna, August kan gå ut och leka själv och det kommer att blir ett lättskött hus när renoveringen är klar.

Ja, det var väl just det som var haken - renoveringen. Vi har köpt ett ganska billigt hus, men gör man det i Laggarhult så är det av en anledning. Vårt hus är fuktskadat i taket så hela taket ska bytas. Tyvärr inte bara taket, vi ska också byta alla fönster, värmesystemet, ett badrum, en garagevägg och sedan är det "bara" den vanliga renoveringen också (målning, tapetsering, nya golv etc.). Det kommer att gå åt en hel del jobb - och pengar... Vi får huset den 1:a mars och hoppas på att kunna flytta in till midsommar. Önska oss lycka till...

2 kommentarer:

Elin sa...

Gu vad kul med huset! Laggarhult är en bra stadsdel =) Ska bli spännande att följa husplanerna i bloggen!

Läste din kommentar om att ni har en svart Babytravel syskonvagn? Vi är absolut intresserade, om inte den andra köparen ska ha den?! Vad är det för årsmodell och hur länge har ni haft den? Är ni nöjda med vagnen i sig? Är det en liggdel och en sittdel? Vad vill ni isåfall ha för vagnen?

Titti sa...

Lycka till! Var glad att ni inte måste bo där under renoveringen! :)