tisdag 7 december 2010

Mysungar!

Det var så himla mysigt idag på sångavslutningen så jag måste skriva lite mer om det. Rätt så ofta nuförtiden så är det åtminstone ett av barnen som är gnällig eller så är det något som krånglar, det känns mer som att det är "stå ut med småbarnstiden" än "njut av småbarnstiden" som gäller, men så finns det ju guldkorn och förmiddagen idag var ett sådant. Båda barnen var på strålande humör och allt flöt på. August var så ivrig att få vara tomte att allt gick som en dans med påklädning och sådant i morse, han satt och pratade och funderade i vagnen på Irmas sovpromenad innan sången, hon somnade som en stock nästan direkt och var pigg och glad när vi kom fram. Hon var inte alls så blyg idag och bjöd på lite leenden och vågade till och med sitta en stund i farfars knä.

Hon verkar följa i brorsans fotspår och tog själv emot sin påse av tomten, men hon gav förstås ingen kram som August gjorde. August var lite besviken över att kusin Ludvig var sjuk, men han hade så mycket att tänka på att snart glömde det. Han var glad och stolt över att få dela ut julklappar till sångfröken Birgitta och "hjälpfröken" Margareta som varje vecka hjälper mina barn att få på sig ytterkläderna. Vi i gruppen hade samlat till en blomma till Birgitta, men jag hade redan ordnat egna julklappar till dem så vi delade ut dem innan festen. Birgitta har hjälpt mig med en del saker också så hon var väl värd ett tack och en julklapp.

Det är så mysigt att se hur barnen är med varandra nu, de lyser verkligen upp när de ser varandra och man ser hur syskonkärleken lyser även om August tycker att Irma är lite klåfingrig och Irma tröttnar på att sitta fasthållen i Augusts knä. Jag hoppas verkligen att de kommer att få massor av glädje av varandra!

Inga kommentarer: