fredag 22 oktober 2010

Fredag

Tiden går så himla fort, nu är det helg igen! Gissa om jag hade en lycklig son i morse när han upptäckte att det var snö ute. Jag blev också glad, mer av att se honom än av snön, men jag vet ju ändå att snö så här års inte ligger kvar så länge så det är inget jag funderar så mycket på.

August fick ett rejält träningspass på väg till dagis idag. Han går alltid dit och är jätteduktig på att gå, men idag gick han hela tiden där det var mest snö och klättrade dessutom över berget och parken sista biten så han var både rödblommig och flåsig när vi kom fram. Det stod en liten snögubbe utanför dörren och när August frågade personalen vem som gjort den så berättade de att det var en av Augusts kompisar som gjort den hemma och sedan burit den (eller just den biten var det nog hans pappa som hade stått för) till förskolan - ambitiöst!

På eftermiddagen idag följde jag och Irma med min pappa till Kungsör för att hälsa på min farfar. Det var nästan ett år sedan jag var där sist så min farfar har inte träffat Irma tidigare. Han blev väldigt glad över att träffa oss och Irma var inte så blyg idag så hon vågade sitta hos honom. Min farfar bor på ett demensboende och när vi fikade gjorde vi det tillsammans med alla på avdelningen och gissa om Irma blev beundrad av både personal och boende. En tant blev så glad så hon nästan började gråta när hon fick veta vad Irma heter - samma som hon själv nämligen. Farfar går mest omkring och myser och skrattar åt de andra patienterna och tror nog själv att han har ganska bra koll. Vilket han har emellanåt, men det är ju inte för inte som han bor där... Hur som helst så var det ett mysigt besök och jag hoppas att det inte dröjer lika länge till nästa besök. När vi kom hem igen hade Rickard och August gjort pizza och pizzasallad, nu sover barnen sedan länge och det är soffhäng och efterrätt som gäller för oss vuxna.

Inga kommentarer: