torsdag 4 februari 2010

Lugn

Dagarna tuffar på i sakta mak här hemma, vi gör inte så mycket. Jag tar igen och har bestämt mig för att inte göra samma misstag som med August, då jag hade mycket svårt att ta det lugnt. Det straffade sig också för det blev alldeles för mycket, men då var det sommar och svårt att bara sitta hemma och ta dagen som den kom. Nu vilar jag, ligger och tittar på Irma när hon sover, myser med killarna och gör inte så mycket mer. Fogarna är bättre men känns av en del så några långpromenader är det för tidigt för. Irma äter mycket på nätterna så jag blir ganska trött så det gäller att passa på att vila på dagarna.

En liten utflykt till sjukhuset är alldeles lagom vad jag klarar av och jag är faktiskt lite stolt över att jag klarar av att inte göra så mycket. Blogga har jag inte känt för förrän idag och därför har jag struntat i det. Jag känner inte alls för besök så därför tänker vi inte ta emot några än. Det känns i så fall lättare att åka hem till någon annan om vi vill visa upp henne, då bestämmer vi ju själva när vi ska åka hem igen.

Idag har vi varit på sjukhuset hela förmiddagen. Först skulle Irma träffa barnläkaren och det gick bra. Hon blev "godkänd" och vikten var OK, hon väger exakt lika mycket som när hon föddes; 3500 gram. I tisdags vägde hon 3440 gram så hon gick ju inte ner så mycket.

Efter en fika var det Augusts tur, han skulle till logopeden eftersom att han stammat lite de senaste månaderna. Hon tyckte inte att det verkade så oroande och att det förmodligen kommer att växa bort. Tydligen är det ganska vanligt hos barn i den här åldern som är tidiga med talet och vi fick lite råd om vad som är bra att tänka på.

August och Rickard har varit ute och grävt i snön i flera timmar idag på eftermiddagen och då passade jag på att sova lite tillsammans med Irma. Jag måste trots allt träna lite på att ta det lugnt, det går inte av sig självt, så jag är nöjd när det funkar. Killarna hade haft jätteroligt i all snön, vi har nog närmare 70 cm på vissa ställen.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det låter bra med mycket vila tycker jag! Vi tyckte också det var stor skillnad med ett sommarbarn vs vinterbarn. Med Hilda var i hemma i lugn och ro, kollade mkt os, promenerade, hade det allmänt gött. Arvid kom mitt i sommaren och det var full fart från dag 1. Så ta det lugnt, vila, sov och njut! Hon är oerhört söt! :)

Camilla sa...

Hilma har också stammat ett tag nu. Men det är oftast bara första meningen när hon ska säga något. Hon står och stakar sig på jag, jag, jag... hur länge som helst. Det är oftast när hon ska säga något som hon är exalterad över. Jag har också hört att det är jättevanligt i den här åldern, men det är klart att man blir orolig över det. Så vi får väl vänta och se om det försvinner.

Anonym sa...

Hej Marie och grattis igen till Irma!
Jens stakar också på orden, det har han gjort en liten tid nu och jag har också varit orolig. Men har även hört att det är vanligt i den här åldern. Han vill så mycket och massa nya ord kommer hela tiden.
ha det så bra. Kram från Ulrika.