tisdag 8 december 2009

En dag i Stockholm

Det var länge sedan vi bestämde att vi skulle åka till Stockholm idag och ha en mysdag tillsammans. August ville så gärna åka tåg, det har han pratat om sedan vi gjorde det sist, i somras, och jag tyckte att det kunde vara mysigt att hitta på något tillsammans hela familjen innan bebisen kommer och "stör" vår uppmärksamhet från August. Nu har ju inte jag varit så pigg de senaste dagarna, men vi bestämde att vi skulle åka i alla fall och imorse mådde jag faktiskt ganska bra.

August var däremot inte så glad över att bli väckt före sju och var inte på sitt bästa morgonhumör. Men efter lite hot (!!) kom vi till slut iväg på tåget och efter en macka, lite fruktpuré och ett glas mjölk var han på bättre humör. Sedan somnade han i mitt knä så det var en pigg och laddad liten kille som klev av på centralen, redo att möta storstan.



Vi gick till Slussen och tog båten till Djurgården, det var ju såklart spännande. Fast August ville sitta ute som vi gjorde i somras och det var inte vi andra så sugna på eftersom det var regn och fyra plusgrader ute. Till slut var vi framme vid Junibacken som August hade pratat om i flera veckor. Han har aldrig varit där förut, det är bara och Rickard och jag som har - innan vi fick August.

Han lekte av hjärtans lust, men sagotåget blev nästan lite för spännande. Inte Katla som vi kanske hade trott, utan Ronja Rövardotter därför att det då var mörkt så länge. Det var en ganska lättad kille som klev av utanför Pippis hus och tog sig en ridtur på Lilla Gubben.







Efter besöket på Junibacken tog vi en liten promenad på Djurgården så att August fick sova en stund, sedan gick vi förbi NK och tittade på deras häftiga skyltfönster. Därefter var det dags att gå till tåget och åka hemåt igen efter en alldeles lagom lång dag.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det ser verkligen ut som August har roligt! mormor

Chal sa...

Naaw! Va mysigt ni har haft! (ungefär som du hade haft på jobbet med oss, troligt!) Hihihi! :)

Titti sa...

Härliga bilder! Längtar tillbaka. Vi har varit på väg flera gånger i höst men nått har alltid kommit ivägen. Hoppas på en härlig vårdag istället! Kram