lördag 4 april 2009

Ensam lördagkväll

Ligger i soffan och bläddrar lite i Medicinsk vetenskap och praxis, en informationsbroschyr från SBU (Statens beredning för medicinsk utvärdering). Herregud vad det låter seriöst! Hur som helst, anledningen till att jag gör det är att jag är lite uttråkad (förutom just den här halvtimmen för nu är det Uggla på TV - min idol!) och att det manliga klientelet i det här hushållet ligger och sover för fullt - den ena somnade vid sju och den andra en timme senare. Rickard är sjuk - igen! Han har typ inte varit sjuk på de sju åren vi har varit tillsammans, och nu har han varit magsjuk minst fem gånger på tre månader. Han blir blek, kallsvettig, får ont i magen och måste springa på toa hela tiden. Ingen av oss andra blir smittade så vi funderar på vad det är egentligen. En kompis till oss som jobbar på vårdcentral ska boka in en tid för provtagning för laktos- och glutenintolerans. Hoppas inte han är glutenintolerant, det verkar väldigt besvärligt. Olika smörpaket, olika skåp till mjölet, hålla på och baka bröd (precis som att jag är den som bakar i den här familjen...) och inte kan man äta vanlig pizza heller, fast det är klart - jag kan ju göra det. Ja, ja, vi får väl se vad det beror på. Hoppas inte cancer bara, det får jag nog av på jobbet - hemsk sjukdom. Men det ska vi väl sannerligen hålla tummarna för att det inte är.

För att återgå till broschyren: jag bläddrade fram en rapport om barnvacciner och läste en del intressant. Men det roligaste var på slutet, då fanns det lite sammanfattande punkter, som till exempel:
  • Kikhostevacciner skyddar barn mot kikhosta
  • Hepatit B-vaccin skyddar barn mot hepatit B-infektion
  • Vaccination mot Haemophilus influenzae typ b (Hib) skyddar mot Hib-infektioner.

Tur att det var just det som de kom fram till, särskilt som man väl har använt dessa vacciner rätt många år. Kul för dem om de kommit fram till att kikhostevacciner skyddar mot något helt annat, vad snopet!

Nu ska jag se om jag klicka hem något på Tradera.

Inga kommentarer: