lördag 6 september 2008

Sovkillen!

I natt har August sovit hela natten i sin egen säng utan att ge ifrån sig ett ljud. Han somnade vid åtta igår kväll och vaknade halv åtta i morse, vilken kille va?? Han har sovit skapligt hela sommaren, men han brukar vakna någon gång mellan tre och fem och vilja komma över till vår säng. Där somnar han lätt om och brukar vakna vid sjutiden. Ett tag var han så himla ledsen när han skulle sova, han blev helt förtvivlad när vi lade ner honom i spjälsängen. Då kom vi på att hon nog var rädd att vi skulle gå ifrån honom, och när han är i spjälsängen kan han ju inte följa efter (vi gissade i alla fall att det var så). När vi började natta honom i vår säng gick det jättebra, så det gör vi nu. När han somnat lägger vi över honom i sin säng, vi sover så oroligt om vi sover alla tre i samma säng hela natten.

Stålmannen sover

Det är så himla skönt nu när han bara sover en gång om dagen. Då är han riktigt trött när han ska sova så det går lätt att få honom att somna. Han sover (oftast) lite längre, ungefär två timmar, och så somnar han mycket bättre på kvällen. Dessutom är det mycket lättare att planera in saker på dagarna. Det enda problemet är att det händer att han somnar mitt i lunchen, men då får han äta mer mat när han vaknar.


Idag har vi varit på tapetrea och köpt tapeter till båda hallarna, vårt nya kontor och det ”överblivna” rummet som kommer att fungera som lite gästrum och eventuellt som barnrum nummer två om det blir något barn nummer två i framtiden. Tapeterna till fyra rum gick på ungefär 3500, helt överkomligt. Vad fint vi kommer att få, men vad mycket det är att göra!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Heej Marie!
Vad roligt att du har en ny blogg. Ska genast lägga till den i mina favoriter. :)
Jens sover också en gång per dag och det är superskönt. Nätterna går också bra fast under en ganska lång period nu så har han vaknat någon gång under natten och vill över till oss. Det vore skönt om han iaf någon natt kunde tänka sig att sova hela natten i sin säng... :)
Hoppas ni har en mysig lördagkväll!
Många kramar från Ulrika.

Anonym sa...

Hej Marie!
Nu får du kanske två kommentarer av mig, hoppas det inte gör något. Jag vet nämligen inte om det blev något av den förra? :)
Roligt att du startat en ny blogg.
Vad duktig August är som sov hela natten i sin säng. Jens sover också bara en gång om dagen nu och det är jätteskönt!
Han har under en period nu vaknat någon gång under natten och då ska han över till oss. Det vore skönt om han kunde tänka sig att iaf någon natt sova hela natten i sin säng. :)
Ha det bra.
Stor kram från Ulrika.

Anonym sa...

Haha, ja nu ser jag, och här kommer den tredje kommentaren från mig då. :)
Det funkar bra för mig på den här sidan, jättebra.
Vi hörs. Kram igen från Ulrika.

Anonym sa...

Jag hittade hit iallafall! Och nu ligger ni i favortifältet också, så jag inte tappar bort er!
Vad kul med nya tapeter, och det är så kul att tapetsera!
Du lägger väl ut bilder sen så vi får se resultatet?!

Anonym sa...

Hejsan! Vilken mysig bild på August när han sover. Han ser verkligen ut som "stålmannen". Kram mamma