söndag 21 september 2008

Söndag

I går kväll kom ett sms: "Du, jag och August, promenad 10 i morgon?". Det var från Sofie och självklart ville vi hänga på när hon var hemma på besök. Så vi promenerade hela förmiddagen och klockan blev så mycket att vi fick gå förbi Kvantum och införskaffa lite lunch till det lilla busfröet (inte Sofie). En korv med bröd, en banan och ett glas mjölk senare somnade August gott i vagnen.

När jag kom hem fick August sova själv ute i trädgården för första gången. Jag tycker egentligen att det är rätt så obehagligt eftersom vi bor på andra våningen och det dessutom finns mycket konstigt folk som kan ta sig för lite allt möjligt. Men nu har vi plank runt tomten så det är ju insynsskyddat, dessutom stod han inom synhåll från balkongen. Ja, och så hade vi ju babyvakten förstås. Det är väl kanske inte värre än att vara på övervåningen i en villa och ha barnet sova ute. Det är ju inte alltid som vi har tid och möjlighet att vara ute i trädgården när han ska sova och det kändes synd att bära upp honom för då vaknar han.

Jag trodde att han skulle sova en timme eller något sådant - vi väckte honom efter två och en halv timme! Då var han pigg och glad!

På eftermiddagen har jag klippt gräset och så hjälptes hela familjen åt att rensa lite ogräs.
August har börjat sin dammsugarfobi-träning nu. Visst är han duktig? (Fast dammsugaren är inte på och röret sitter ite fast i dammsugaren, men det är ett stort framsteg)
Fast han börjar gråta bara man råkar säga ordet dammsugare eller råkar ta i dörrhandtaget till städskåpet, men just idag vågade han alltså ta i dammsugaren...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej! Han kommer nog snart att städa åt er :-) kram mamma

Anonym sa...

Och jag har en som är precis tvärtom :) Alwin jagar dammsugaren när vi dammsuger, han trycker på knappar och vrider på knappar och klättrar på den.. under tiden den låter och jobbar...