lördag 20 september 2008

Lördag

I natt har min kusin Elsa sovit hos oss. Det var kul att träffa henne, det var ett tag sedan. Elsa är en mycket upptagen dam så det är inte lätt att boka in sig på hennes schema. Elsa är också en väldigt cool 18-åring, hon stressar inte i onödan. Tur är väl det, annars skulle hon snart bli utbränd. Man skyndar liksom inte på Elsa, det biter inte på henne. Jag trodde att hon skulle dyka upp vid sextiden igår kväll så vi skyndade oss hem från simhallen, hon skulle äta med oss. När jag vid halv åtta hade ringt henne typ fyra gånger för att höra om hon var på väg så svarade hon helt lugnt: ”Vi ska snart åka, pappa ska bara installera min nya dator”. Suck! Vi åt innan henne och så fick hon äta när hon dök upp. Är det så här det är att vara tonårsmamma? Nejdå, det var inte så farligt och vi hade en jätterolig kväll. Jag och Elsa satt framför datorn halva natten och Rickard gick och lade sig...

Idag har det varit en skön lördag. Rickard skulle jobba i lägenheten bredvid (den som snart ska vara en del av vår lägenhet) och var nog gladast om vi höll oss ur vägen. Vi skjutasde Elsa till Vingåker och åkte sedan till sommarstugan där det var arbetsdag med släkten. August och jag promenderade till Vingåker när det var dags för honom att sova efter lunch och så tog mamma hem vår bil. Vi gick en liten extrasväng och var ute i nästan två timmar.

På eftermiddagen rensade jag mitt gamla ”ridskåp” hemma hos mamma och pappa. Där fanns det grejor ska jag säga, väldigt mycket som jag knappt hade en aning om att jag hade faktiskt. En hel säck med skräp blev det och en lika stor hög som Elsa kom och botaniserade i. Hon tog med sig nästan allt och det var bland annat några täcken, ett träns, benlindor och paddar, två schabrak, borstar, reflexer, pannlampa, en hjärtformad rykthink, och lite kläder. Kvar som jag ville spara blev bara ett täcke som jag vunnit i Allsvenskan, lite ridkläder och en gammal riddagbok från 2001. Den fastnade jag i en bra stund, det var ju så kul att se vad jag skrivit om alla ridpass. Jag har ju såklart kvar hjälm, stövlar, säkerhetsväst och annat också, men det har jag hemma och inte hos mamma och pappa så det var inget jag behövde sortera nu.

Ikväll har Rickard lagat en jättegod gryta som han hittat recept till. Det är verkligen jättebra att han tycker att det är så kul att laga mat, August och jag tog en cykeltur medan vi väntade på maten.

Inga kommentarer: