söndag 19 december 2010

Snart, snart...

August räknar noga dagarna som är kvar till julafton, flera gånger om dagen frågar han hur långt det är. Vi räknar tillsammans på nedräkningsljuset och varje gång så rättar han mig när jag kommer till 24:an; jag ska inte räkna med den dagen säger han, för det är ju på den dagen som tomten kommer. Smart unge, det blir ju liksom en dag mindre kvar om man räknar så.

Igår hade August 39 graders feber, han verkade dock inte så sjuk utan bara lite lugnare än vanligt. Eftersom han inte klagade på att han hade ont någonstans och svarade "bra" om man frågade hur han mådde så fick han inget febernedsättande. Jag tänkte att det kanske var bra att han vilade lite och risken fanns att han skulle fara runt och busa som en tok om vi tog ner febern och att han sedan skulle må sämre. I dag har han varit i princip feberfri, men han behöver en till dagisfri dag för att pigga på sig ordentligt. Vi har haft gäster här idag så han följde med mina föräldrar hem nu ikväll, han ska sova hos dem och mysa lite med min mormor imorgon.

Vi var lite i valet och kvalet om vi skulle ställa in idag, eller ha gäster som vi planerat. Det var mina föräldrar, min morfar och min mormor som skulle komma. Eftersom vi inte träffar min mormor och morfar på julafton så var tanken att vi skulle äta lite ihop och sedan ha lite julklappsutdelning. Men till slut bestämde vi oss för att köra enligt planerna, alla inbjudna var informerade om att August hade feber och att de fick komma på egen risk och August ville gärna. Eftersom det inte skulle komma några barn heller så blir ju tempot mycket lugnare. Det gick så bra så och vi hade jättemysigt! Långbord i lekrummet, laxgryta, kladdkaka med kanel- och kardemummafudge och så lite julklappar gjorde dagen superbra! August fick en kassaapparat och en borrmaskin, gissa om han var lycklig! Irma fick en leksak och två presentkort hos Per-Arne, perfekt!

Mycket snöskottning har det också blivit idag och en lång, skön promenad med Martina. Jag är så glad att Martina flyttade hit och fick jobb här så jag fick lära känna henne, det är så skönt med långa promenader och lite skvaller!

Igår var jag på konsert i Vingåker, superbra! Det var tredje året i rad som jag går på den konserten, ni kan läsa mer om de medverkande i det här inlägget från 2008 om ni är intresserade. Det var jättebra igår också, men tyvärr hade jag sovit minimalt på natten innan så jag var nära att somna ett par gånger. Jag valde att gå helt själv på konserten och det var lyckat! Det är så sällan som jag är helt ensam (och det är klart att jag inte var nu heller, kyrkan var fullsatt) och på en konsert ska man ju ändå inte prata med någon, så jag åkte själv - mysigt!

1 kommentar:

Martina sa...

Jag är också glad att vi lärt känna varandra, du är toppen!