lördag 24 juli 2010

Campingsemesterns topplista:

Sitter i bilen hem från Göteborg och det är väldigt lugnt och tyst eftersom August åker med mina föräldrar (som också har varit i Göteborg) hem från semestern, så jag passar på att surfa lite. Tror inte att det funkar att lägga ut så mycket bilder med mobila bredbandet så jag skriver lite istället. Nu har vi varit borta i två veckor med husvagnen och det har funkat, men det ska bli skönt att komma hem. För mig, som är lättstörd och ofta sover på soffan hemma, har det varit rätt jobbigt att sova alla tillsammans i en liten husvagn. Jag gillar att campa, men just nu som supertrött tvåbarnsmamma med en liten bebis så har det varit rätt tufft och Irma har nog fått mat oftare än vanligt på nätterna eftersom jag vaknar vi minsta pip.

Men en vecka på Öland och en vecka i Göteborg har vi fått ihop. Semestern började väl lite sådär med att vi först mötte en bil på fel sida mitträcket i Norrköping och sedan fick punktering på husvagnen strax efter Ölandsbron mitt bland alla bilar, men efter det kändes det ju som att det bara kunde bli bättre. Veckan på Öland var lite för varm för småbarn och det gick nästan bara att försöka vara på stranden där det fläktade lite och man kunde bada. Uppe på campingen var det outhärdligt och det var för varmt för utflykter. Varje kväll gick vi kvällspromenader med barnen i vagnarna, då gick vi längs med vattnet där det var svalare och sen fick barnen stå ute och sova tills vi gick och lade oss.

I Göteborg har det varit mer lagom väder och det har varit skönt. Berättar mer om vad vi har gjort när jag lägger ut bilder.

Här kommer en liten topplista över campingsemesterns bästa prylar:

1. Engångsskötunderlägg. Kan vid första anblicken verka som en onödig pryl, men är en oumbärlig pryl. Man kan byta hur kladdiga och blöta blöjor var som helst utan extra tvätt och kladd. I vagnen, sängen, bilsätet eller soffan - hur smidigt som helst! Och hamnar man på toaletter med ofräscha skötbord så skyddar man bebisen och kläderna från det sunkiga istället för att skydda underlaget.

2. Foppatofflorna. Apfula skor som i vår familj endast får användas hemma i tvättstugan i vanliga fall, inga stadsskor alltså. Men på camping är de också OK och till och med bra. Kan användas i duschen om man har bacillskräck och inte vill stå direkt på golvet, kan användas att bada med, kan lätt spolas av om man får i sand från stranden och de torkar lätt och snabbt. Ett måste på husvagnssemestern.

3. Våtservetter. Vi använder inte våtservetter hemma, där tvättas rumpor med vanliga tvättlappar med vatten och olja utan tillsatser och händer tvättas med tvål och vatten, men på semestern är det lite annorlunda. Då kan man använda våtservetter till händer, fötter, rumpor och till och med glasskladdiga munnar.

4. Bokstavskex. Kex som inte är nyttigare än andra söta kex som tex Brago, även om tillverkaren vill få oss att tro det genom att skriva ordet fullkorn på framsidan. Men de är bra, smakar gott, smular mycket lite eftersom de är små och kan stoppas in i stort sett hela i munnen, funkar som akutmellanmål och blodsockerhöjare vid behov, funkar som sysselsättning och har till och med lärt familjens treåring en hel del bokstäver under semestern.

5. Vattenflaskan. August vägrar inta andra drycker än mjölk och vanligt vatten och även vi andra i familjen föredrar vatten när vi är törstiga. Därför är vi alltid utrustade med vattenflaskor när vi ska någonstans för att slippa stå törstiga och behöva handla något drickbart. I bilen, i skötväskan, under vagnen, bredvid sängen, i förtältet, ja överallt har vi vattenflaskor. Kan också, tillsammans med lite papper eller en torr tvättlapp ersätta nummer 3 på listan om det blivit en miss i packningen.

Inga kommentarer: