Verkar vara lite inne att tipsa om olika saker på bloggar och då kan jag komma med ett litet husmorstips som är smidigt, i alla fall för oss.
Med jämna mellanrum strimlar vi upp 1-2 kg kyckligfilé i lagom bitar och tillagar på en plåt i ugnen för att sedan frysa in. Det sparar mycket mer tid än man kan tro att ha det i frysen, perfekt att plocka fram och bara slänga i en wok, tillsätta creme fraiche eller liknande och göra en gryta, eller peta ner i en pastagratäng eller lasagne. När man har barn kan det ju ibland vara guld värt att få maten klar snabbt och kan man då spara en stund genom att slippa tina, skära och steka kycklingbitar så är det skönt att göra det.
söndag 13 juni 2010
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Det var ett bra tips! Själv brukar jag köpa innerfileérna (snabb att tillaga) men eftersom jag ska försöka få till mer "färsk" mat här hemma, dvs inte köpa så mkt fryst och halvfabrikat så är ju det jättesmidig!
Skicka en kommentar